NEWS
valfresco

Motociklist Dean Diklić poginuo u sudaru s Yugom

21.04.2006. 00:00; Učitavanja: 155; Početna / Crna kronika / Motociklist Dean Diklić poginuo u sudaru s Yugom
27cipela.jpg

Uslijed silovitog sudara sa osobnim automobilom marke Yugo pulskih registarskih oznaka 797 KD, kojim je upravljao umirovljeni policajac Svetomir Kolašinac (65), nesretni mladić je na mjestu poginuo. Njegov motocikli, Suzuki snage 600 kubika, nastavio je bez vozača još nekoliko metara kliziti te se naposlijetku i zapalio.

Prema priči jučer okupljenih sumještana, nesreću je izazvao Yugo koji je, dolazeći iz smjera Poreča, skretao lijevo za selo Radoši te nije propustio motociklistu koji mu je iz suprotnog smjera, vjerojatno velikom brzinom dolazio u susret. Pokušavajući kočiti, motociklist je snažno udario u desnu stranu Yuga, od kojeg se odbio te je mladić uslijed teških ozljeda trenutno preminuo.

Na cesti, nedaleko mjesta događaja ostala je ležati jedna njegova cipela, a nešto dalje nje bili su i ostaci vatrom prilično uništenog motocikla.

Vozač Yuga nije zadobio teže ozljede, no kako je starije životne dobi, upućen je na pregled u porečku Službu Hitne medicinske pomoći gdje mu je uzet i uzorak krvi za analizu. Nije bio vidno alkoholiziran, ali je navodno već od ranije imao problema sa slabijim vidom, što je uz moguću veliku brzinu motocikla vjerojatno doprinijelo tragičnom prometnom ishodu.

Pokojni Dean Diklić bio je član porečkog Moto cluba Parentivm, a kako tvrde njegovi prijatelji, u trenutku nesreće bio je propisno opremljen kvalitetnom kacigom. Rođaci i prijatelji pamtiti će ga kao uspješnog mladog poslovnog čovjeka, koji se isticao humanošću i volontarizmom.Vodio je tvrtku Mirtex u Buićima te je bio oženjen i otac jednog dvogodišnjeg djeteta.

Uviđaj su obavili porečka policija i istražni sudac Svetozar Vuić, koji je naložio vještačenje vozila i obdukciju tijela. Na teren su izašli i vatrogasci JVP Poreč koji su intervenirali u gašenju motocikla. Zbog uviđaja, dionica ceste od Radoši do Varvara bila je zatvorena za promet do iza 20 sati

Konstanca Mitrović, 21.04.2006

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email