More na pjatu: Jela iz mora jako su nam fora u DV Paperino 4. i 11. studenog – besplatna ZOOM predavanja za roditelje

02.11.2020. 18:56; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / More na pjatu: Jela iz mora jako su nam fora u DV Paperino 4. i 11. studenog – besplatna ZOOM predavanja za roditelje
more-na-tanjuru-logo

U srijedu, 4. studenog 2020. u Dječjem vrtiću Paperino počinju edukativne aktivnosti za djecu i njihove roditelje u sklopu projekta ˝More na pjatu – Poticanje povećane potrošnje ribe u Dječjem vrtiću Paperino Poreč˝.

U suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč djeca će kroz interaktivnu radionicu naučiti prepoznati najčešće vrste riba, školjkaša, glavonožaca i rakova, te koja se sve jela mogu pripremati od njih.

Za roditelje će se održati besplatna ZOOM predavanja 4. i 11. studenog 2020. s početkom u 18,00 sati. Zainteresirani se roditelji za sudjelovanje mogu prijaviti na linku ZOOM – Dječji vrtić Paperino ili putem e-mail adrese [email protected].

Pozivnica za odabrano ZOOM predavanje bit će poslana na e-mail adresu navedenu u prijavi. Namjera je kroz projekt upravo roditeljima prenijeti važnost povećanog uvođenja ribe u jelovnike u njihovom vlastitom domu kako bi djeca zatim istu namirnicu lakše prihvatila i konzumirala u predškolskoj ustanovi. Naime, konzumacija ribe nije velika među odabranom populacijom, a interes roditelja sve je manji za pripremom jela na bazi ribe stoga se edukativnim aktivnostima nastoji oživjeti tradicija konzumacije ribljih proizvoda.

Podsjećamo da će se 4. i 11. studenog održati i besplatna ZOOM predavanja za roditelje čija djeca pohađaju Dječji vrtić Radost. Prijaviti se mogu putem linka ZOOM – Dječji vrtić Radost ili na e-mail adresu [email protected].

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email