NEWS
valfresco

Montraker: Sardinasova erupcija žestokog rock bluesa

255kfle2723327.jpg
20.07.2013. 00:00; Učitavanja: 45; Početna / Lifestyle / Zabava / Montraker: Sardinasova erupcija žestokog rock bluesa

Erupciju žestokog američkog rock bluesa publici Montraker Live Music Festivala priuštila je sinoć velika zvijezda i utjelovljenje ovog glazbenog žanra – Eric Sardinas sa svojim bandom Big Motor. Sardinasov je nastup izuzetno strastven, nabijen divljom snagom i sirovom virtuoznošću. Sve se to magično spaja s preciznom logikom ritmike koju poput buldožera odrađuju basist Levell Price i bubnjar Bryan Keeling.

No, jednako su upečatljivi i trenuci u kojima Sardinas "zaboravlja" na mikrofon, iskopčava se iz struje i na neposredan način prenosi publici samu srž blues glazbe.

– Blues je iskren i ako imate nešto za reći, on je pravi način da to učinite. Svatko od nas ima pjesme koje su obilježile ili popratile važne trenutke u našim životima. Neke pjesme volim od svoje sedme godine, neke su spasile moju dušu. Glazba je izuzetno moćna, ona je čista ljubav i ona nas u ovom trenutku spaja, poručio je okupljenima, uporan u pozivanju na predaju glazbi i zajedničku dobru zabavu.

Karizmatični se bluesman u Montrakeru davao bez predaha, u potpunoj simbiozi sa svojom gitarom, reproducirajući note i improvizirajući na žicama prstima ili slideom po kojemu je posebno poznat. Ovaj je izuzetan glazbenik zapravo ljevak, no gitaru je naučio svirati desnom rukom, kreirajući sasvim osoban bluesy utemeljen na klasičnoj tradiciji Muddyja Watersa, Charlija Pattona, Elmora Jamesa i Roberta Johnsona.

Među izvedenim pjesmama iz njegove bogate karijere našle su se "Down to Whiskey" i "County Line", dojmljive solo momente imali su i Price i Keeling, a doslovno vatrenu završnicu, u kojoj je Sardinas svirao i na zapaljenoj gitari, obilježio je "Behind the Eight" s njegovog albuma "Sticks & Stones" iz 2011, izveden nakon upornog pozivanja na bis.

Komunikacija s publikom za Sardinasa je izuzetno bitna i svakom dobivenom aplauzu i ovacijama uzvraća ne samo novim bravurama i duboko proživljenom glazbom, već i srdačnim zahvalama. Vrsarani su od njega dobili velike komplimente za ljepotu svog mjesta i njegovu ugodnost za življenje te jedan spontani "God bless you!" kao pozdrav.

(K. FLEGAR, snimio S. HALAMBEK, Glas Istre)   

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email