NEWS

Mnogi štanderi ostali bez mjesta

01.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Mnogi štanderi ostali bez mjesta

Na dva su se natječaja za postavljanje štandova, klupa i kioska na 110 javnih površina javila ukupno 204 građana. Šest ponuda nije razmatrano – jedna je stigla izvan roka, druga nije odgovarala sadržaju natječaja, a četiri su bile nepotpune. Ostale su bodovane po dužini boravišta u Gradu i okolnim općinama, sjedištu trgovačkog društva ili obrta, cijeni, sadržaju ponude, odnosno vrsti robe. Bodovano nije tek nekoliko ponuda, jer su bile jedine za određene javne površine. .

Najviše, 132 ponude, stiglo je za tipizirane štandove i klupe u vlasništvu Grada, a kako je broj javnih površina ograničen, mnogi dosadašnji korisnici ostali su bez mjesta za ovu sezonu. Zato će poglavarstvo naknadno utvrditi dodatnih 15-ak mjesta za kioske i štandove. Od pristiglih 75 ponuda dodijeljeno je 16 lokacija za kioske na tri godine, osim prvih osam lokacija u trećem redu u Vialima, koji se dodjeljuju do 31. prosinca. Postignuta je cijena od 8 do 70 tisuća kuna. Za štandove su odobrene 32 lokacije (od 45 ponuda), također na tri godine, uz obavezu otvaranja sedam dana prije Uskrsa te rada do 31. listopada. Najniža postignuta cijena je 26, a najviša 75 tisuća kuna. Petnaest lokacija je dano za prodaju s tipiziranih klupa, od 1. lipnja do 30. rujna, uz naknadu od 5.000 do 45 tisuća kuna, a stigle su 24 ponude. Svih pet ponuditelja dobilo je u zakup javne površine za pokretne ugostiteljske radnje za isto razdoblje kao za prodaju s klupa, a postignuta visina naknade je 12 tisuća kuna, odnosno 16 tisuća kuna u uvali Peškera.

Sladoled će se prodavati na tri lokacije, a bilo je 10 ponuditelja. Postignute su cijene od

17 do 25 tisuća kuna za četiri ljetna mjeseca, a dvije zabavne radnje koje će funkcionirati u istom ljetnom razdoblju vlasnici će postaviti u Peškeri za 158 tisuća kuna i kod Inine benzinske postaje na rivi za 48.100 kuna. Od 46 ponuditelja njih 14 dobilo je lokaciju za postavljanje netipiziranih objekata na molu za otok i na terasi, a radi se o prodaji krafni, forneta i palačinki, slikanju sprejem, izradi i prodaji slika, slikanju maski te izradi portreta i slika. Postignute su cijene od 6.500 do 33 tisuće kuna za ljetne mjesece.

Komisija je predložila da se dodatne površine osiguraju za prodaju razglednica s motivima grada, antikviteta te unikatnih proizvoda od kristala i stakla s motivima Poreča

S.Matejčić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna