NEWS

Mladi uče (kroz) zajednicu: učenici SŠ M. BALOTE posjetili Dom za starije i nemoćne Poreč

443838450_997184955743462_7312920445918275084_n
17.05.2024. 18:40; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Mladi uče (kroz) zajednicu: učenici SŠ M. BALOTE posjetili Dom za starije i nemoćne Poreč
Učenici 3. razreda jezične gimnazije i 3. razreda agrotehničarskog smjera, zajedno s razrednikom, prof. Ivanom Čupićem i pedagoginjom Manuelom Košeto Nadinić, posjetili su Dom za starije i nemoćne Poreč, u sklopu nastavka projekta Mladi uče (kroz) zajednicu.
 
U porečkom Domu ljubazno nas je primila ravnateljica Sandra Ćakić Kuhar, zajedno s djelatnicima i štićenicima Doma, kojima smo se pridružili u dnevnoj, uvijek napetoj igri brojeva – nagradnoj tomboli. U međuvremenu smo razmijenili generacijska iskustva, ali i zaplesali uz zvukove harmonike naših talentiranih agrotehničara. Osmjeha i zanimljivih priča nije falilo, a na kraju smo zaključili da se moramo što prije vratiti, nastaviti s igrom i razgovorima pod suncem.
🧩
Opći cilj projekta “Mladi uče (kroz) zajednicu” je doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja za aktivno sudjelovanje mladih u procesima razvoja zajednice kroz razvoj modela suradnje za poticanje volonterskog i društvenog angažmana mladih. ✨️
U projektu sudjeluju četiri srednje škole iz Poreča: Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč i Srednja škola Mate Balota Poreč te srednje škole iz Pule: Ekonomska škola Pula i Gimnazija Pula.
 
🫱🏻🫲🏻
Srednjoškolci, inspirirani plodonosnom posjetom, već su marljivo krenuli u daljnje planiranje modela za projekte koje će, uz pomoć vlastitih mentora, pokušati i ostvariti u narednim mjesecima školovanja. Prvi će svakako biti povratak u porečki Dom.
Zahvaljujemo se na gostoprimstvu! ✨️
 
SŠMBP
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email