NEWS
Best of Poreč

Mladi i stariji zajedno u Domu za starije i nemoćne

tos
07.10.2016. 19:49; ; Početna / Slider / Mladi i stariji zajedno u Domu za starije i nemoćne

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču primili su u Tjednu volonterstva i međugeneracijske solidarnosti brojne goste te je u veselom društvu uz bogat program obilježen 1. listopad Međunarodni dan starijih osoba i 9. godišnjica otvorenja Doma.

Druženje među generacijama započelo je u ponedjeljak kada su Dom posjetili najmlađi, djeca iz dječjeg vrtića Crvenkapica te su za starije izveli bogat program.  U utorak su korisnici zajedno s volonterima imali kreativnu radionicu. Učenici Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin Poreč –  Scuola elementare italiana Bernardo Parentin Parenzo posjetili su korisnike Doma u srijedu te izveli nekoliko dramoleta na lokalnom talijanskom dijalektu o likovima iz porečke povijesti i nekoliko pjesama. Srednjoškolci iz „Mate Balote“ družili su se s korisnicima na zajedničkoj tomboli koja je i mladima i starijima donijela puno veselja. Tradicionalni gosti Doma svake godine su i učenici Osnovne škole Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča u Domu su gostovali u petak, uz prigodni program na kraju kojega su i zapjevali zajedno s korisnicima.

Brojna događanja u tjednu kojim se obilježava Međunarodni dan starijih osoba doista je povezao generacije mladih i starijih, potaknuo ih na međusobno uvažavanje i poštovanje ali i uključio mlade u volonterske aktivnosti sa starijima jer je to najbolji način za razvoj socijalnog kapitala zajednice kao njezine temeljne vrijednosti.

 

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani