NEWS
Ljeto u Funtani

Mladi HNS-a na obilasku kroz Istru

06.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Mladi HNS-a na obilasku kroz Istru
267Akcija04.jpg

Da bi promovirali Nacionalni program djelovanja za mlade, Mladi HNS-a organiziraju dvije kampanje, «jadransku» koja započinje 30. srpnja 2005. godine u Dubrovniku i završava 8. kolovoza u Karlovcu te onu «kontinentalnu» koja 22. kolovoza kreće iz Samobora, a završava osam dana kasnije u Sisku. Cilj ovih dviju turneja ja da se potakne mlade da se što aktivnije uključe kako bi istovjetni programi djelovanja za mlade bili doneseni i na razinama županija, gradova i općina diljem Hrvatske. Također, Mladi HNS-a na suradnju pozivaju i udruge mladih i za mlade.

Naime, upravo na inicijativu Mladih HNS-a naš Klub zastupnika uputio je u saborsku proceduru Zaključak o provedbi nacionalnog programa djelovanja za mlade koji je još 2003. podržao Hrvatski sabor, a izglasala ga je i Vlada Republike Hrvatske. Radi se o prvom programu takve vrste, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svim zemljama u tranziciji, kojim je jasno i nedvosmisleno utvrđeno koji su najvažniji problemi današnje mlade generacije i kojim je predviđena provedba 110 važnih mjera s područja obrazovanja, informatizacije, zapošljavanja, socijalne politike, zdravstvene zaštite, aktivnoga sudjelovanja mladih u društvu, razvoja civilne scene mladih, kulture, slobodnoga vremena te mobilnosti i informiranja mladih. Vlada je pozvala sve županije, gradove, općine i udruge mladih i za mlade da se uključe u njegovu provedbu i da iniciraju donošenje sličnih programa na lokalnoj razini. U provedbu NPDM-a Vlada je najavila u narednih 6 godina uložiti oko 70 milijuna kuna, a udruge mladih i za mlade s oduševljenjem su pozdravile namjeru Vlade da konačno pokrene niz aktivnosti koje vode ka poboljšanju društvenog položaja mladih te je pokrenuta kampanja za njegovu popularizaciju pod nazivom «Uključi se».

Mladi HNS-a su se već uključili! Nizom javnih akcija sportsko-zabavnog karaktera u čitavoj Hrvatskoj tijekom «jadranske» i «kontinentalne» turneje Mladi HNS-a predstavit će Nacionalni program djelovanja za mlade i ukazati mladima da njihova budućnost najviše ovisi o njima samima. Uz pomoć zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru Mladi HNS-a inzistirat će i vršiti stalni pritisak na Vladu da više brine o potrebama mladih i da nastavi provedbu NPDM-a kako bi se prestalo manipulirati mladima, njihovim načinom razmišljanja i djelovanja. Mladi HNS-a smatraju kako je krajnje vrijeme da mladost preuzme stvari u svoje ruke i učini nešto za sebe, ali i za one koji dolaze nakon nas.

Voditelj odnosa s javnošću:

Mladen Ružman

Ovom prilikom pozivamo sve čitatelje, koji to žele, da posjete Blog mladih HNS-a na adresi: http://manjeisti.blog.hr

Galerija slika uz članak

Više link: http://www.hns.hr
Print Friendly, PDF & Email