NEWS

Mladi HNS-a Istre: Gradonačelniče Drandić, kako pametno potrošiti 34.000 kuna ?

30.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Mladi HNS-a Istre: Gradonačelniče Drandić, kako pametno potrošiti 34.000 kuna ?
963HNS_logo.gif

Poštovani,

Ovo priopćenje bi mogli slobodno nazvati „ Kako pametno potrošiti 34 000 kuna“. Mladi HNS – a Istarske županije razočarani su načinom na koji sadašnja pulska vlast troši novac građana Pule.

Pošto je sadašnja pulska vlast puna školovanih stručnjaka koji su se dokazali na području managerstva i televizije, pa znaju kako treba kvalitetno potrošiti novac, ipak bi im mi iako smo mladi dali par smjernica.

Smatram da bi se 30 000 kuna umjesto za mobitele moglo upotrijebiti npr: za financiranje 3 pulska studenta slabije imovinske moći tijekom akademke godine, za organiziranje edukativnih predavanja u srednjim školama, za obnovu jednog od pulskih školskih igrališta… Ipak svaki od ovih navedenih primjera ima jednu manu, a ta je da bi članovi poglavarstva ostali bez super novih mobitela…A zašto ne koriste stare…Vjerojatno odgovor na ovo pitanje ne znaju ni sami protagonisti.

Kao mlade ljude užasno nas smeta najnovije bahato ponašanje pulskog gradonačelnika kada se troši novac njegovih građana. Ne možemo zamisliti da je uz sav vozni park trebao iznajmiti novo vozilo i to za više od 3000 kuna mjesečno. Kada bolje razmislimo, ipak ovo je za očekivati od sadašnjeg gradonačelnika. Nezamislivo bi bilo od sadašnje vlasti da su za ovaj novac kupili slikovnice i knjige za pulsku pedijatriju, nezamislivo bi bilo da su za ovaj novac kupili TV za starački dom, nezamislivo bi bilo da 6 pulskih obitelji dobivaju mjesečnu pomoć od 500 kuna, puno ovakvih stvari bi bilo nezamislivo….ali za očekivati je da si on sebi priušti bolji auto jer čitav postojeći vozni park ga ne može zadovoljiti.

Ako analiziramo ovu pulsku rastrošnu vlast onda vidimo da u njoj sjede i predstavnici umirovljenika.Zanimljivo je da ti predstavnici vrlo dobro koriste pogodnosti vlasti i brzo zaboravljaju kako žive pravi umirovljenici. Oni umirovljenici koji jedva „krpaju“ dan sa danom.

Nadamo se da je sadašnja vlast shvatila da postoje puno kvalitetniji načini na koji se mogu potrošiti novci građana Pule, a da se ne misli samo na sebe i vlastiti džep.

Predsjednik:

Bubičić Željko

Galerija slika uz članak

Više link: http://www.hns.hr
Print Friendly, PDF & Email