NEWS

Mjesno groblje u Fuškulinu prošireno za 256 grobnih mjesta

DCIM/100MEDIA/DJI_0631.JPG
30.11.2017. 13:25; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Mjesno groblje u Fuškulinu prošireno za 256 grobnih mjesta

Nakon što je krajem prošle godine prošireno Porečko gradsko groblje, ovih su dana završeni radovi na proširenju mjesnog groblja u Fuškulinu, jedno od pet groblja kojima upravlja Usluga Poreč d.o.o..

Objekt je trenutno u fazi ishodovanja uporabne dozvole, a  izdavanje se očekuje sredinom prosinca ove godine.

Važna je to investicija za Uslugu Poreč kao i za građane mjesnog odbora Fuškulin.

Važno je napomenuti da su u proteklih desetak godina uz gradsko groblje u Poreču proširena  mjesna groblja u Baderni, Žbandaju i Novoj Vasi.

Dogradnja groblja u Fuškulinu  bila je nužna zbog nedostatka grobnih mjesta, a time je i ta problematika riješena za sljedećih dvadeset godina.

Izvođač radova  bila je buzetska tvrtka  Ekspert gradnja d.o.o. Buzet koje je sa najpovoljnijom ponudom izabrana u postupku javne nabave.

Radovi koji su započeli sredinom srpnja, netom nakon potpisivanja ugovora u Društvenim domu Fuškulin,  odrađeni su sukladno ugovornim odredbama.

Investicija je to u koju je Usluga Poreč  d.o.o. uložila 1.100.000,00 kuna.

Rekonstrukcija odnosno proširenje groblja izvršeno je na sjevernom dijelu na površini od 1550 m2 te se sada groblje  zajedno sa dosadašnjim – starim dijelom  prostire na površini od 3030 m2, sa ukupno 446 grobnih mjesta.

Osim novih 256 grobnih mjesta u sklopu samih radova napravljene su i pristupne opločne staze u površini od 350,00 m2, šljunčane staze u površini od 270 m2 te 80,00 m2 zelenih površina, u sklopu kojih je posađeno 9 stabala čempresa i 40 sadnica puzavica,  a osobito se ističe te grobljem dominira čelični križ visine 3,60 metara.

 Na groblju su postavljene klupe za sjedenje i kameno postolje sa priključkom vode, te ostale infrastrukturne komponente važne za groblje.

Trenutno se izvode radovi na izgradnji pristupnog asfaltnog puta prema novoizgrađenom dijelu groblja u dužini 70-tak metara, koji nije u sklopu  investicije dogradnje groblja.

Prilikom proširenja groblja vodilo se računa da se s postojećim grobljem stvori jedna skladna i funkcionalna cjelina.

Zahvaljujemo se svim posjetiteljima mjesnog groblja Fuškulin na razumijevanju prilikom izvođenja radova.

 

Usluga Poreč d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email