NEWS

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Poreču kao poruka za zdrav i slobodan život!

2023-11-15_09h18_38
15.11.2023. 09:21; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Mjesec borbe protiv ovisnosti u Poreču kao poruka za zdrav i slobodan život!

Mjesec borbe protiv ovisnosti (MBO) svake godine, krajem godine,  svojim programom u Poreču naglašava značaj zdravog rasta i razvoja djece i mladih ali i značaj podrške važnih odraslih djeci da bi izrasli u sigurne i neovisne osobe te slobodno razvijali svoje potencijale.  Zato se i ove godine u  periodu od 15.11. do 15.12. 2023. u Poreču već tradicionalno, bogatim programom  obilježava MBO. Programom, usmjerenim zagovaranju zdravih životnih izbora, mlade se osnažuje u njihovim  zdravim izborima i navikama te odgovornom donošenju odluka.

Preventivne zaštitne programe u MBO u Poreču  nazivamo –  krunom cjelogodišnjih aktivnosti u prevenciji ovisnosti djece i mladih Poreča i Poreštine. I ove je godine tiskan plakat s bogatim programom u MBO.

Sadržaji u MBO usmjereni su dominantno djeci i mladima, kao najranjivijoj skupini za rizična ponašanja, ali i važnim odraslima koji podupiru dječji rast i razvoj. Iz godine u godinu program usmjeravamo ovisnostima u širem smislu njihove pojavnosti i prevenciji različitih ovisničkih ponašanja – o alkoholu, drogama, kocki, jedenju i prejedanju, tehnologiji…..

Program MBO 23., kao i svake godine,  realiziraju umreženi stručni timovi u našoj zajednici i to stručne službe svih porečkih škola i stručnjaci  iz Zdravog grada Poreč. Isto tako u programu MBO gostuju vanjski suradnici Zdravog grada Poreč , priznati stručnjaci u prevenciji i liječenju ovisnosti. Tako će i ove godine naš gost biti dr. Slavko Sakoman koji će sa svim porečkim osmašima održati tribine ODRASTI NEOVISAN, dr. Sakoman će držati predavanje i za roditelje osmaša . Gostovat će i dr. Ivan Burcar koji se bavi vjerojatno najraširenijom ovisnošću mladih generacija i to ovisnošću o tehnologiji…..,  bit će organizirani okrugli stolovi za stručnjake koji se bave problemom ovisnosti, održati će se niz radionica s djecom i mladima usmjerenih zdravim izborima, natječaji i izložbe likovnih radova na temu zdravih izbora i čitav će mjesec biti obojan sloganom „Naš izbor je zdrav život“.

I ove je godine tiskan plakat s bogatim porečkim programom u MBO 2023.

Pozivamo sve sugrađane da poprate i ovogodišnji program porečkog Mjeseca borbe protiv ovisnosti!

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email