NEWS

Ministarstvo poljoprivrede protiv poskupljenja INA-e

25.01.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Ministarstvo poljoprivrede protiv poskupljenja INA-e

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva negoduje na posljednje poskupljenje naftnih derivata, prije svih plavog eurodizela, kojega koriste poljoprivrednici i ribari.

Još prošloga tjedna, nakon ¹to su naftni derivati poskupjeli, gdje je također najviše poskupio plavi eurodizel (za 4,1% ili dvostruko u donosu na ostale), Ministarstvo poljoprivrede, zatražilo je od INA-e objašnjenje takvog poteza. Također smo tražili objašnjenje prema kojoj formuli se formiraju nove cijene.

Prije nego što je stigao odgovor od čelnika INA-e dogodilo se novo povećanje cijena gdje je opet slučaj htio da najviše poskupi plavi eurodizel, za 3,3%.

Uvažavajući činjenicu da cijene naftnih derivata na našem tržištu ovise o cijeni na svjetskom te tečaju dolara, od 1. siječnja 2005. godine carina na uvoz naftnih derivata snižena je s 14% koliko je iznosila u 2004. godini na svega 4,2%. No ni to se nije odrazilo na cijenu goriva.

Zbog svih navedenih razloga, Ministarstvo poljoprivrede, ¹umarstva i vodnoga gospodarstva i Uprava INA-e zakazali su za idući tjedan sastanak na kojem će se razgovarati o formiranju cijena.

Print Friendly, PDF & Email