NEWS
valfresco

Mikropoduzetnici iz Istre unapređuju poslovanje uz pomoć Europskih fondova

IMG_1498
22.03.2018. 14:47; Učitavanja: 269; Početna / Gospodarstvo / Mikropoduzetnici iz Istre unapređuju poslovanje uz pomoć Europskih fondova

Povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova do nedavno je bila još jedna crna točka u statistici kako Hrvatske tako i Istre, no stvari svakim danom polako ali sigurno idu na bolje. Sve je više poduzeća, jedinica lokalne samouprave ili institucija koje se prijavljuju u programe sufinanciranja i kojima se odobravaju bespovratna sredstva. Pri tome, nije riječ samo o velikim sustavima ili poduzećima koja se bave isključivo uslužnim djelatnostima – sve više malih i mikropoduzetnika uspijevaju doći do ovoga vida sufinanciranja svog poslovanja.

Dobar je primjer kako i mikro poduzeća koja se bave pretežito proizvodnjom dobrim projektom mogu doći do bespovratnih sredstava iz nekog od programa sufinanciranja EU Poduzeće Femar d. o. o. iz Markovića kraj Vižinade.

Ovo je mikropoduzeće provelo projekt pod nazivom “Jačanje konkurentnosti poduzeća Femar d. o. o.” proširenjem kapaciteta postojeće jedinice. Kroz projekt sufinanciran iz EU fondova, a u trajanju od siječnja 2017. do travnja 2018., Femar d.o.o. nabavio je novu informatičku opremu, viličar i ugradio fotonaponsku elektranu. Uz to, mikropoduzeće je educiralo jednog djelatnika za služenje novim softverskim rješenjem, a također je prilagodio pristup prostorima tvrtke osobama s invaliditetom.

Femar d.o.o se 2016. godine prijavio na E-impuls, program za jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzetnika kojeg financiraju Europski strukturni i investicijski fondovi. Uspješno je proveo projekt u vrijednosti od 362.537,00 kn, a dodijeljena su mu bespovratna sredstva u iznosu od 240.030,00 kn.

Poduzeće Femar pozitivan je primjer kako i mikropoduzetnici, koji se pretežno bave proizvodnjom, prijavom na natječaje za sufinanciranje opreme i educiranje djelatnika iz Europskih fondova mogu unaprijediti svoje poslovanje.

 

P.R.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email