valfresco

Michaelu Tasiću dodijeljena nagrada Zlatne ruke Hrvatske obrtničke komore

Tasić i Kalčić priznanje
20.01.2017. 09:31; Učitavanja: 366; Početna / Gospodarstvo / Michaelu Tasiću dodijeljena nagrada Zlatne ruke Hrvatske obrtničke komore

Na posljednjoj sjednici Skupštine Udruženja obrtnika Poreč koja se održala 19.12.2017., predsjednik Udruženja g. Zoran Kalčić je uručio priznanje cijenjenom obrtniku, članu UO Poreč, g. Michaelu Tasiću. Gospodin Tasić je dobio priznanje koje tradicionalno dodjeljuje Hrvatska obrtnička komora na svečanoj Akademiji.

Plaketa „Zlatne ruke” s pisanim priznanjem predstavlja najvišu razinu nagrade za rad u obrtništvu i tijelima Hrvatske obrtničke komore i Udruženja obrtnika koje obrtnik može primiti. PLAKETA ZLATNE RUKE S PISANIM PRIZNANJEM dodjeljuje se obrtnicima, članovima Komore koji imaju najmanje 10 godina rada u vođenju vlastitog ili obiteljskog obrta za iznimne poslovne rezultate u vođenju i poslovanju obrta i drugo.

PLAKETA ZLATNE RUKE S PISANIM PRIZNANJEM može se dodijeliti najviše petorici obrtnika u jednoj kalendarskoj godini. Gospodina Tasića je za nagradu predložilo Udruženje obrtnika Poreč. G. Tasić je vlasnik OBRTA ZA RIBARSTVO, TRGOVINU I TURIZAM “POSEIDON” iz KAŠTELIRA.

Gospodin Tasić je ugledan obrtnik s područja Poreštine koji se bavi obrtništvom 26 godina, a trenutačno zapošljava 4 radnika.  Tijekom rada u obrtu uvijek je propagirao interese ribara i obrtništva, a 1998. godine ušao je u tijela Udruženja obrtnika Poreč i to kao zamjenik predsjednika sekcije ribara. A 2002. postaje predsjednik Sekcije za ribarstvo u porečkom udruženju obrtnika i član Ceha za ribarstvo pri Obrtničkoj komori Istarske županije, te obnašam tu funkciju do 2012. godine. Od tada pa do danas zamjenik je predsjednika Sekcije za ribarstvo u porečkom udruženju obrtnika. Od 2002. – 2012. godine član je Upravnog odbora Udruženje obrtnika Poreč i član Skupštine Obrtničke komore Istarske županije, i član Skupštine Udruženje obrtnika Poreč. 

Tijekom 2002 g. uspijeva intenzivirati aktivnosti unutar Sekcije, te izborom novih kvalitetnih članova, Izvršni odbor sekcije prihvaća inicijativu za osnivanje tada najbrojnije ribarske zadruge u hrvatskoj, Ribarske zadruge „Istra” Poreč, koja okuplja 50 članova od kojih su 46 obrtnici. Na osnivačkoj Skupštini  24.04.2004 g. preuzimam funkcije člana Nadzornog odbora i predsjednika Skupštine Ribarske zadruge „Istra”, koje obavlja do 2009. godine kada je imenovan upraviteljem ribarske zadruge. Te godine Ribarska zadruga „Istra” kao suvlasnik Veletržnice ribe Poreč preuzima njezino upravljanje, te do danas uspješno posluje i izvozi ribu u druge članice Europske unije.

Tijekom svog dugogodišnjeg rada uvijek je zastupao interese ribara, te je često bio u delegacijama koje su lobirale i pregovarale s različitim ministarstvima o ribarskoj problematici i struci. U čestim medijskim istupima, naglašavao je težak položaj ribara i kooridinirao je različitim tijelima u ribarstvu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email