NEWS
Ljeto u Funtani

Međunarodna razmjena učenika ekonomskih škola

15.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Međunarodna razmjena učenika ekonomskih škola
183Mirjam-razmjena-023.jpg

U razmjeni je sudjelovalo 21 učenik 12-tog razreda ekonomske gimnazije i komercijalne škole iz Crailsheima i 15 učenika ekonomske škole i gimnazije iz Poreča pod vodstvom prof. Mirjam Blažević. Kontakt i ideja o razmjeni uspostavljena je putem Interneta – knjiga gostiju 12. WG razreda.

Ovo je bio pripremni susret koji prethodi oficijelnom Projektu preko BOSCH STIFTUNG «JUNGE WEGE».

Prvi dan (utorak) organiziran je Workshop – rješavanje ankete koju su gosti prethodno dostavili školi. Naši učenici su pripremili Pawer – Point prezentaciju i predstavili sebe i školu gostima.

Drugi dan (srijeda) priređena je vježba u Hot Potatoes programu «Koliko poznaješ Istru». U radionicama su dominirale ekonomske teme. Nakon toga uslijedilo je razgledavanje turističkih objekata hotelijersko- turističkog poduzeća «Riviera» Poreč, osobito autokampova Lanterna i Solaris, upriličen je i prijem kod direktora navedenih kampova, nakon čega je uslijedila večera u ribljem restoranu.

Treći dan (četvrtak) je organiziran cjelodnevni izlet brodom u Rovinj i Limski fjord uz ugodno druženje.

U petak su gosti otputovali, ispunjeni prelijepim doživljajima i bogatstvom novih saznanja, pa se može reći da je ovaj prvi susret bio vrlo uspješan i koristan. «Već je stigao i pozitivan odgovor iz Njemačke na naš zahtjev za stipendiju, pa željno očekujemo potporu od 5000 EU za desetodnevni boravak u Njemačkoj slijedeće školske godine» kažu sudionici razmjene

– Branka Kalčić, SŠ Mate Balote –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email