NEWS

Među ovogodišnjim nagrađenim stranicama VIDI WEB TOP 100, tri su iz Poreča

17.12.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Među ovogodišnjim nagrađenim stranicama VIDI WEB TOP 100, tri su iz Poreča
324viweto2005.jpg

VIDI WEB TOP 100 održava se već šestu godinu za redom, a naša je tvrtka u tzv. nacionalnom natječaju prisutna gotovo od samog početka. Ove smo godine „zaradili" 3 plasmana među finaliste, a posebno nam je drago da je portal istra.com, koji slijedeće godine bilježi svoju desetogodišnjicu, ponovno uvršten među finaliste kategorije „turizam i putovanja". Ponovno zato jer smo isto prizanje dobili još 2000. godine.  Osim za istra.com, priznanje nam dolazi i za web site Turističke zajednice Vrsara, kojeg smo prenovili i izmijenili ove godine.

Inače, u kategoriji Turizam i putovanja bilo je ukupno nominiranih 518 web-stranica, a pobjednik je, prema mišljenju ocjenjivačkog suda čiji su svi članovi iz firme Pricewatterhouse Coopers, web site adriagate.com.

U kategoriji „mediji i novosti" dočekalo nas je još jedno ugodno iznenađenje – uvrštenje među finaliste  za portal porestina.info. Našli smo se u društvu sa 243 nominirane web-stranice, a prema mišljenju ocjenjivačkog suda  sastavljanog od novinara iz Jutarnjeg lista, HRT-a i HND-a, najbolja od najboljih je stranica moj-posao.net.

Više o svim kategorijama pogledajte na stranicama VIDI magazina.

Iz Istre je ove godine u finaliste kategorije „državne institucije"  uvrštena i stranica Grada Novigrada, http://www.novigrad.hr/, na čemu im iskreno čestitamo.

Ovom prilikom svakako želimo napomenuti da je zapravo vrlo nepravedno i  nekorektno da se kod svakog VIDI-jevog proglašenja u prvi plan stavljaju vlasnici stranica, ili ti ga naručitelji, a ne oni koji su stranice zapravo odradili. Ti se ljudi, koji su definitvno najzaslužniji za izgled i funkcionalnost web-stranice, u VIDI konceptu gotovo i ne spominju, iako jako dobro znamo da zapravo „webmasteri" u Hrvatskoj odrađuju i koncept, i dizajn i programiranje pa i objavu web-stranica. Takav odnos do struke za posljedicu ima da brojni autori web stranica svoje adrese uopće ne prijavljuju u tzv. nacionalni natječaj. Jasno je da je vrlo teško složiti ocjenjivačku komisiju za pojedinu kategoriju koja bi bila mješovita i neovisna. Ali smatramo nedopustivim da o cijeloj kategoriji imaju pravo glasa zaposlenici samo jedne tvrtke – tako je to ove godine bilo u kategorijama: 

  • Turizam i putovanja – odlučivala je tvrtka koja izdaje glasilo Adria Zeitung (PWC)
  • korporativne stranice – odlučivala je tvrtka koja izdaje business.hr
  • sport i zdravlje – praktički su odlučivali djelatnici časopisa „Doktor u kući"
  • vladine organizacije i državne institucije – odlučivali su djelatnici Nove TV
  • zabava, moda i glazba – odlučivali su urednik i voditelji HRT emisije Shpitza
  • znanost, obrazovanje, kultura – odlučivali su djelatnici Algortima


Mislimo da bi ipak svaka komisija morala biti miješana, kao što je to bilo za medije i novosti ili za financijske institucije.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email