NEWS
valfresco

Medalje za plivače Plivačkog kluba Poreč !

76697370_153515546001175_1770020657644437504_o
foto: Facebook PK Poreč
08.12.2019. 19:16; Učitavanja: 459; Početna / Sport / Medalje za plivače Plivačkog kluba Poreč !

Na 4.Kantrida kupu za najmlađe kategorije nastupili su ovog vikenda i plivači Plivačkog kluba Poreč, kluba koji uprkos minimalnim uvjetima za trening i  funkcioniranje ipak i dalje postoji, učlanjuje nove članove, organizira školu plivanja i polako ali sigurno napreduje prema novim uspjesima.

Na već spomenutom Kantrida kupu u Rijeci plivači PK Poreč Toma Popović i Gabriel Romeo Cvitko uspjeli su doplivati do medalja !

Toma Popović  2.mjesto 25m prsno, 11. mjesto 25m slobodno, 9. mjesto 25m leptir, 11. mjesto 25m leđno
Gabriel Romeo Cvitko 2. mjesto 100m prsno i 100m mješovito, 6. mjesto 100m leđno
Uz njih nastupili su i Paolo Macinić, Gianluca Vukoja, Mauro Cramer, Alen Mates, Nino Brožić i Roman Malinarić.

Plivački klub Poreč polovicom studenog nastupio je i na međunarodnom plivačkom mitingu u Zadru, Sv. Krševan.  Na mitingu je sudjelovalo čak 620 plivačica i plivača iz
Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.
Iz PK Poreč su u Zadru nastupili Mauro Cramer, Gabriel Cvitko, Mihael Maras, dok Viktoria Kanalas, Ema Rigo i Paolo Benvin na žalost nisu plivali

Plivački klub Poreč, podsjetit ćemo se malo iz povijesti, ponovno je registriran 1997. godine ( iako je postojao i u prijašnjoj državi ) i do pred cca 8 godina bio je jedan od najaktivnijh sportskih klubova Poreča. No, na žalost, od kluba koji je brojao preko 150 aktivnih članova, što natjecatelja što plivača u školi plivanja, ostalo je jako malo. Prije svega zbog neimanja bilo kakvih uvjeta treninga, iako smo kroz godine bili svjedoci i korištenja bazena u hotelu Pical, i “balona” na istom bazenu, i brojnih vožnji u Rovinj i Novigrad….  Podsjetit ćemo se i brojnih obećanja oko gradnje GRADSKOG bazena na Žatiki (čak je i vizualizacija bila napravljena). Na žalost, od brojnih profiliranih i uspješnih plivača te perspektivnih plivača većina se prestala baviti tim prekrasnim olimpijskim sportom ili su svoje karijere nastavili u nekim drugim gradovima.
Krajem rujna ove godine odbrano je novo vodstvo kluba s Valterom Pilatom kao predsjednikom, Zoranom Jendrašićem i Živkom Đidarom kao članovima izvršnog odbora i Martinom Kordić kao tajnicom kluba. Trener mladih plivača je  nekadašnji aktivni plivač Poreča, Filip Đidara, a u strukturi kluba svakako moramo spomenuti i Sinišu Zelića. Klub je uspio dogovoriti nastavak korištenja bazena u hotelu Valamar Diamant, u kojem je organizirana i škola plivanja.

Vjerujemo da ćemo ubuduće iz PK Poreč čuti još lijepih vijesti, a pogotovo u 2021. godini kada će se dovršiti i najavljeni bazen u Valamar hotelu Pinea (ex Pical), a u sklopu kojeg je najavljen i pravi plivački bazen kojeg će od 19h navečer moći koristiti i plivački klub(ovi) Poreča.

Sretno !

foto: Facebook PK Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email