NEWS

Mauro Brkić pobjednik šahovskog turnira u srednjoj školi Mate Balote

393260987_815484477251857_1421598048219335009_n
16.10.2023. 19:04; ; Početna / Kultura / Mauro Brkić pobjednik šahovskog turnira u srednjoj školi Mate Balote
Ovog petka igrao se u Baloti turnir u šahu, na kojem je sudjelovao rekordan broj učenika – čak 32. Broj natjecatelja bio bi i veći da su se uključili i učenici prvih razreda, koji su u ovom krugu izuzeti. Bio je to kvalifikacijski turnir koji će svoje finale imati na dan zaštitnika grada sv. Maura (21.11.), kada će naši učenici odmjeriti snage s učenicima iz ostalih škola Poreča.
Turnir je organiziran u suradnji s Klubom za mlade Poreč na čiji poticaj klub izlazi iz školskih zidova i dobiva širi karakter. Naravno, tu je i nezaobilazni Šahovski klub Poreč i šjor Ghersinich, koji je savjetima i logostikom uvijek spreman pomoći i usmjeriti.
Učenici su pokazali veliku profesionalnost i umješnost u igri. Zbog velikog broja prijavljenih prvo se kolo igralo u dva kruga. Kako su kola odmicala uzbuđenje je raslo. U polufinalu igrali su Noa Smolica i Carlo Ghersinich te Mauro Brkić i Simon Pinezić. Iznenađenje turnira bili su polufinalisti Noa i Simon koji dolaze kao rezervni natjecatelji pred sam početak turnira i ostaju u igri skoro do same završnice.
Završnica se igrala između Maura Brkića i Carla Ghersinicha kao svojevrstan derbi vječitih rivala jezične i opće gimnazije. U napetom, skoro filmskom finalu, pobijedio je Mauro Brkić. Kako je turnir međuškolskog karaktera, četiri učenika idu dalje, tako da je naša četvorka izborila plasman. Kako bi sve proteklo u najboljem redu tijekom turniru pobrinule su se domaćice turnira Samuela Ajhner i Tea Purini.
 
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email