NEWS

Mateja Pančelat nova predsjednica NK Jadran

23.07.2017. 17:41; ; Početna / Politika / Mateja Pančelat nova predsjednica NK Jadran
2017-07-23_17h41_48

Pravo malo iznenađenje dolazi iz Poreča. Dosadašnji predsjednik NK Jadran, Lado Lačen, još je zimus najavio odlazak bliskim suradnicima, da bi ovog ljeta definitivno napustio klupsko mjesto.

A zanimljivije od njegove ostavke je ustoličenje 27-godišnje Mateje Pančelat koja je od sinoćnje Skupštine nova predsjednica porečkog trećeligaša.

Inače, Pančelat je porečkoj sportskoj javnosti poznata već dugo, a 2007. godine bila je proglašena najboljom sportašicom tog grada kao članica taekwando kluba Poreč. Nakon završenog kineziološkog fakulteta, volontirala je u NK Jadran i u tom se vremenu detaljno upoznala sa radom kluba pa njeno imenovanje neće izazvati velike „potrese“.

Nije tajna da je IstraSport sa Porečanima svojedobno imao probleme u „komunikacijskom kanalu“, ali ako se po jutru dan poznaje, onda nas čeka svijetla budućnost.

Naime, iako je svima jasno da nije uobičajeno vršiti promjenu predsjednika u trenucima kada je većina trećeligaša počela pripreme, drugi put u 12 mjeseci, iz Poreča smo godinama unazad uvijek dobijali odgovor „sve je u redu“, iako smo i mi znali da nije.

Pančelat je korektno priznala kako se kasni sa pripremama za novu sezonu, a da će se Uprava kluba sastati u ponedjeljak nakon čega će se znati mnogo više. Iz prvih par minuta razgovora uvidjeli smo da će nova predsjednica Jadrana biti pravo osvježenje istarskoj sportskoj javnosti, nešto na što nismo navikli – mladenački iskreno i direktno.

No, da ne bi nedostajalo iskustva, Pančelat je na mjestu dopredsjednika “dobila” Vladimira Levaka i Branka Dekovića, ljude koji su u klubu ili oko njega već duže vrijeme.

Elvis Uravić, istrasport.eu

Print Friendly, PDF & Email