NEWS

Maškare u Novoj Vasi i okolici u nedjelju slave, a izriču šentencu pustu u utorak 13. veljače

2024-02-06_14h56_35
06.02.2024. 15:00; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Maškare u Novoj Vasi i okolici u nedjelju slave, a izriču šentencu pustu u utorak 13. veljače

Vrhunac maškaranog slavlja na u Novoj Vasi obilježit će se u nedjelju 11. veljače obilaskom okolnih mjesnih odbora, a finale i izricanje šentence pustu zakazano je za utorak 13. veljače na parkingu preko puta škole u Novoj Vasi.

Maškare iz Nove Vasi jedne su od najpoznatijih na području Poreštine  u kojima sudjeluju i mnogi van samog mjesnog odbora, a i ove godine pripremaju puno iznenađenja i dobre zabave. Njihov ovogodišnji pust zove se Snepko Tik Tokić i već je izvješen u središtu mjesta, a pratit će ih u njihovom tradicionalnom maškaranom obilasku okolnih mjesta u nedjelju 11. veljače. Povorka kreće u 8 sati iz Nove Vasi, a obići će susjedna mjesta i mjesne odbore. Na tom putu stanice će im biti i Červar i Červar Porat, gdje će ih pozdraviti i dočekati maškare iz ovih naselja.

Na dan paljenja pusta svi će se uputiti će se u Novu Vas gdje će sudjelovati u tamošnjoj već tradicionalnoj maškaranoj fešti. Zadnji dan karnevala, naime, u utorak, 13. veljače novovašanske će maškare izreći šentencu pustu.
U bogatom zabavnom programu koji počinje od 16.30 sati na parkingu preko puta škole u Novoj Vasi sudjelovat će i učenici područne škole, a dobrodošli su i svi koji se žele maskirati. Nakon šentence pustu fešta maškarane povorke i ostalih nastavlja se uz glazbu Alfa Time benda, te bogatu gastro ponudu.

Organizatori su Mjesni odbor Nova Vas uz podršku Grada Poreča-Parenzo.    

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email