NEWS

Maškare iz Nove Vasi spalile puste Pata i Mata Tojeajevića krivce za sve lanjske nedaće

Maškare u Novoj Vasi
02.03.2022. 15:28; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Maškare iz Nove Vasi spalile puste Pata i Mata Tojeajevića krivce za sve lanjske nedaće

Sudac Ivan Zvane Mamić osudio je sinoć na Rotondi u Novoj Vasi puste Pata i Mata Tojeajevića za sve nedaće u prošloj godini, a presuda, vješanje i spaljivanje izvršena je odmah, čime su i službeno završene ovogodišnje maškarane svečanosti u ovom porečkom mjesnom odboru. Tužitelj Darko Kroato Štotobanko bio je oštar, a u optužnici je naveo kako su krivci „Rovinali sve ča se rovinati dalo. “Počnimo s problemima ki su nan učinili u Novoj Vasi. U Gediće ne moremo nanke pojti od koliko kamioni gre zgoron zdolom i rovinivaju tu lipu čestu, tamo di su nikada nicale ulike sada restu palaci, a od ulike delaju bonsai. Za pojti na noge u Kufce rabi po graži hoditi i umriti 3 bota. Ja peran da van ne moran govorit niš, tu van je škola i pazite glavu. rekao je tužitelj. Nizale su se tu i optužbe za koronu, tovare, eure i drugo, a publika se smijala i pljeskala.

Tako su u nešto skromnijem izdanju, ali ipak u duhu tradicije, novovašanske maškare, jedne od najdugovječnijih i najbrojnijih maškaranih skupina u Poreču, obilježile ovogodišnje karnevalske svečanosti.
Mnogi su se okupili i veliki i mali u raznim kostimima, jer prilika je to da se simbolično riješimo svih prošlogodišnjih problema i zagazimo u proljeće, a fešta se, najviše na radost najmlađih nastavila na Rotondi uz druženje i nadu  da će se dogodine one održati u obliku kao i do sada, uz tradicionalnu veliku povorku alegorijskih kola po selima, feštu i tradicionalno paljenje pusta uz muziku, feštu i sudionike iz susjednih mjesnih odbora.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email