VALFRESCO S-170422

Maškare iz Nove Vasi ipak objesile Pusta

01.02.2021. 18:30; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Maškare iz Nove Vasi ipak objesile Pusta
2 (133)

Predstavnici maškara iz mjesnog odbora Nova Vas, jedne od najdugovječnijih i najbrojnijih maškaranih skupina u Poreču, proteklog su vikenda objesile pusta na poznatom palunu u centru mjesta.

Iako se ove godine maškarano slavlje zbog svih epidemioloških mjera neće održati, predstavnici mjesnog odbora i maškara ipak su, da se ne zatare dugogodišnja tradicija odlučili objesiti glavnog krivca za sve lanjske nedaće.

Njihov pust ove godine nema imena i nekih posebnih obilježja, već je pravi tradicionalni pust, punjen slamom. Samo u rukama drži natpis „Krepat ma ne molat“, u znak da se unatoč svemu Novovašani ipak trude da se tradicija ne prekine. Iako je, kako kaže predsjednik MO-a Nova Vas Roland Kosinožić, još prije dva mjeseca bilo pregovora da se maškare pokušaju održati u nekom drugačijem obliku, nije bilo popuštanja epidemioloških mjera, pa nema ni karnevalskih svečanosti.

Pripremaju se zato za drugu godinu, kada će, nadaju se moći održati tradicionalne novovašanske maškare u istom obliku kao i do sada, uz tradicionalnu povorku alegorijskih kola po susjednim mjesnim odborima, feštu i tradicionalno paljenje pusta.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email