Marino Raunić iz Pule i Martin Močibob iz Motovuna pobjednici PhotoCity 2019 natječaja

KAF_Photocity_2019_10
13.08.2019. 13:01; ; Početna / Kultura / Marino Raunić iz Pule i Martin Močibob iz Motovuna pobjednici PhotoCity 2019 natječaja

U subotu 10.08. je u lovrečkoj Galeriji ‘Placa’ svečanošću dodjele priznanja najboljima na ovogodišnjem natječaju zaključen PhotoCity 2019.
Marino Raunić iz Pule dobitnik je nagrade za najbolju fotografiju natječaja, a Martin Močibob ima najbolju kolekciju na zadanu temu ‘Istria – Terra magica’.  Tročlani žiri iz triju zemalja odlučio je da je fotografski rad ‘Pomerski zaljev‘ Marina Raunića najuspješniji.


Drugu nagradu osvojila je Sonja Bajramović iz Valture, odn. Ližnjana sa fotografijom iz svoje kolekcije ‘San o vitezu‘ dok je najuspješniji spoj 3 fotografije Martina Močiboba pod nazivom ‘Ladanjska vila‘ osvojio žiri i dodjelili  mu nagradu za najbolju kolekciju.

Dok je za prvo i drugo nagrađene organizator pripremio novčane nagrade, dobitnik nagrade za najbolju kolekciju ima privilegiju izlagati u Galeriji ‘Placa’ vlastitu samostalnu izložbu iduće godine.

Žiri u sastavu Lavoslava BenčićCarlos David i Dušan Grbac su pored nagrađenih dali posebnu pohvalu Kristini SamaržijiDavoru Žerjavu i Janku Belaju.
Žiri je također imao u obvezi odabrati fotografije za izložbu u galeriji ‘Placa’ koja se tom prigodom i otvorila. Postav izložbe osmislila je Lavoslava Benčić, ujedno i predsjednica žirija. 

Više o samom natječaju i rezulatatima možete pogledati online na:  https://issuu.com/hrsta/docs/katalogpc19
Izložba ostaje otvorenom do 31. kolovoza ove godine.

Svečanost je bila dio obilježavanja Dana općine Sv.Lovreč i upotpunila je program kulturnog i zabavnog ljeta u Svetom Lovreču.

Fotografije u članku: Doriano Orbanić

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email