NEWS
HALF MARATON S

Mališani i stariji u aktivnostima projekta o prevenciji i ranom otkrivanju osteoporoze

2014-10-02_10h00_54
02.10.2014. 09:59; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Mališani i stariji u aktivnostima projekta o prevenciji i ranom otkrivanju osteoporoze

Šezdesetak mališana dječjeg vrtića Radost 1 sudjelovalo je u ponedjeljak  29. rujna, u edukativnoj radionici – igraonici pod nazivom „Snažne kosti“ u kojoj su učili o važnosti izgradnje zdravih kostiju. Radionicu su u dvorani vrtića održale dr. Vlasta Urban Tripović i prof. Tea Radošević, a odvija se u sklopu projekta „Prevencija, rano otkrivanje i liječenje osteoporoze: za odrasle i djecu“ koju tijekom cijele ove godine provodi istarski ogranak Hrvatske lige za borbu protiv reumatizma.

Radošević se mališanima predstavila obučena u maskotu – kost, a u interaktivnoj radionici bilo je govora o važnosti prehrane i vježbanja za očuvanje kostiju. Dr. Urban Tripović, specijalistica fizijatrije i reumatologije i predsjednica istarskog ogranka Lige, djeci je govorila o namirnicama koje treba jesti da bi kosti bile zdrave i čvrste, a najzanimljiviji im je bio pokazni kostur kojeg su mališani željeli dodirnuti i pobliže promatrati. Svi su na kraju dobili prigodne bojanke.

Istog dana u popodnevnim satima u porečkom Domu za starije i nemoćne u sklopu istog projekta održana je besplatna denzitometrija – mjerenje mineralne gustoće kostiju, usluga koju je iskoristilo četrdesetak žena. Mjerenje je obavljao dr. Fredi Tripović, a svaka je žena nakon pregleda dobila pismeni nalaz i preporuku dr. Vlaste Urban Tripović.

Grad Poreč je u okviru Programa javnih potreba za 2014. godinu pružio financijsku potporu Hrvatskoj ligi za borbu protiv reumatizma za provedbu ovog projekta.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email