Mališani ispraznili kasicu za Crveni križ

08.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Mališani ispraznili kasicu za Crveni križ
833GO194974.jpg

Početak Tjedna Crvenog križa jučer su mališani iz porečkog vrtića obilježili prigodnim darom koji su sami izradili i donacijom od 50 kuna. Darove je primila ravnateljica ove humanitarne udruge Đurđica Orlić, a djeca su rekla da novac iz svoje kasice daruju siromašnima. Dvadesetak mališana s tetama Nedom i Višnjom priredilo je prigodni program uz pjesmu i igrokaz.

Danas, na Međunarodni dan Crvenog križa, na programu je sjednica Skupštine gradskog društva Crvenog križa na temu »Suzbijanje trgovine ljudima«. U sklopu Tjedna zajedno s Dijabetičkom udrugom Istarske županije provest će se i akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi. Akcija će startati sutra u Taru (kod pošte) od 9 do 10 sati i u Kašteliru (ispred Doma) od 10.30 do 11 sati. U četvrtak će tlak i šećer moći izmjeriti mještani Višnjana od 9 do 10 sati (na trgu) i Vižinade od 10.30 do 11.30 sati (kod Općine). U petak će se ova akcija odvijati u Poreču od 9.30 do 11 sati na tržnici, a u ponedjeljak u Funtani od 9 do 10 sati ispred Turističke zajednice. Vrsarani će istog dana moći tlak i šećer kontrolirati od 10.30 do 11.30 (na trgu kod Općine), a mještani Sv. Lovreča od 12 od 13 sati (ispred Općine).

Podmladak Crvenog križa dijelit će propagandni materijal Dijabetičke udruge, a volonteri će mjeriti tlak i šećer.

Uz to, u petak će se održati akcija darivanja krvi u Funtani, Vrsaru i Sv. Lovreču. U osnovnim školama Poreštine za učenike III. i IV. razreda počinje ciklus radionica pružanja prve pomoći, a voditeljica je dr. Vesna Janko-Radovan.

V.H. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email