NEWS
Ljekarna

Mali Kaštelirci kreću u ljetnu školu, a prije toga imaju i besplatan prijevoz na more

20210824_115853
02.08.2022. 12:34; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Mali Kaštelirci kreću u ljetnu školu, a prije toga imaju i besplatan prijevoz na more

Nakon dva veoma uspješna izdanja i ove godine u kolovozu mali će Kaštelirci imati priliku provesti dio ljetnih praznika u igri, zabavi i učenju. U organizaciji Osnovne škole Jože Šurana Višnjan i Općine Kaštelir-Labinci, za učenike od 1. do 3. razreda organizirat će se ljetna škola u periodu od 22. kolovoza do 2. rujna. Nakon kulturne baštine, koja je bila prošlogodišnja tema, ove će nam godine glavna preokupacija biti priroda.

U ovogodišnjoj ljetnoj školi polaznici će imati priliku razgledati mediteranski vrt i naučiti kako nastaje med (u OPG-u Remedy), čuti priču o maslinarstvu u Istri te razgledati pogon u uljari Chiavalon u Vodnjanu. Također, saznat će više o proizvodnji povrća u plastenicima pokraj Kaštelira te posjetiti mlin i više naučiti o preradi žitarica. Završni izlet planiran je 2. rujna kad će učenici posjetiti novootvoreni Znanstveno-edukacijski centar Kontija u Vrsaru i naučiti po čemu je taj komadić Istre zaštićen i poseban.

Ljetna škola je i ove godine besplatna. Sve troškove (osim toplog obroka) financira Općina Kaštelir-Labinci, a broj polaznika je ograničen na 15 učenika.

No želja Općine Kaštelir-Labinci je bila da djeca s područja općine tijekom cijelih praznika, i prije ljetne škole, imaju veselo i sadržajno ljeto.  Stoga je Općina odlučila s početkom kolovoza za djecu organizirati besplatan prijevoz na more od Kaštelira do plaže Valeta u Taru. Na plažu će se ići svakog dana kombijem koji ima osam mjesta, što je i maksimalni broj djece u jednom danu za koju organiziramo prijevoz. Polazak je u 12  sati kod Sportske dvorane, a povratak u 19 sati kod rampe na Lanterni, pored plaže Valeta. Molimo zainteresirane roditelje da prethodno najave sudjelovanje svoje djece u organiziranom odlasku na kupanje na mail [email protected] ili broj mobitela 00385 98 952 4313. Također, roditelji će morati dati pisani pristanak za prijevoz djeteta na more, odnosno, potpisati izjavu o pristanku.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email