NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Male maškare okupirale Badernu (foto)

10.02.2020. 23:16; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Male maškare okupirale Badernu (foto)
86173170_175279390421847_5824212125685383168_n

U Baderni je ove subote održan 1. Dječji karneval u organizaciji mjesnog odbora Baderna događaj u Baderni

Veselo, šareno i raspjevano bilo je u subotu na prvom dječjem karnevalu u Baderni.
Na polivalentom igralištu pored vrtića za tu prigodu ukrašenim dekoracijama koje su izradili teta Larisa Laković i polaznici kreativne radionice “Naše malo misto”, okupilo se sedamdesetak maskiranih mališana i isto toliko roditelja.
Prigodnu dobrodošlicu uputili su im predsjednik M.O. Baderna Dragan Legović i voditeljica programa i organizatorica Ivana Hodžić.

Ovogodišnji pust “Lijenko – Jediničar” krivac za loše ocjene u školi, vidjevši što mu se sprema dao je “petama vjetra” i pobjegao.
U potrazi za odbijeglim pustom ulicama Baderne prodefilirali su u pratnji roditelja maštoviti kauboji, indijanci, policajci, ninje, spidermani, Batmani, ratnici, vile i vilenjaci, vještice, vragovi i još mnoge maštovitie maske.
Dežurni krivac sakrio se ispod ladonje pored crkve, ali su ga hrabre male maškare uhitile i sprovele na igralište, gdje mu je organizirano “pošteno suđenje”.  Kriv po svim točkama optužnice i od strane sudaca i od strane maškaranoga puka, na kraju je osuđen i spaljen.
Uz krafne, fritule, sokove te glazbu, ples, zabavu i razne igre organiziran je i izbor za “naj masku”.
Ovogodišnja dobitnica prve nagrade za naj masku je Sara Paladin (Merida Hrabra), drugo mjesto osvojio je Lovro Bašić (Princ iz bajke) , a treće mjesto osvojio je Nino Bonaca (Micky Maus).
Utješna nagrada pripala je najmlađoj maškari Magdaleni Marković (ribica Nemo). Naj maškare osvojile su i prigodne nagrade.
Na kraju druženja organizatori su se zahvalili djeci i roditeljima što su u velikom broju sudjelovali na 1. Karnevalu, te ih pozvali da i sljedeće godine svojom prisutnošću uveličaju baderijanski karneval.

Organizator dječjeg karnevala je M.O.Baderna, uz svestranu pomoć i koordinaciju Ivane Hodžić, Romane Kovačević, Sandre i Davora Kuharić.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju: Gradu Poreču, Bistrou Baderna, Stefanu Popoviću, Silentium Baderna, Žužić d.o.o. boat service, Stolarski obrt Sošić, OPG Pilar Baderna, La Vita, Radionicama Djeci našeg malog mista, fotografima i svim ostalima koji su svojim malim ali vrijednim doprinosom podržali ovu manifestaciju .

MO

Print Friendly, PDF & Email