Luka Maleš novi direktor Usluge Poreč , Milan Laković ostaje direktor Odvodnje Poreč

Luka Males
23.03.2022. 22:35; ; Početna / Gospodarstvo / Luka Maleš novi direktor Usluge Poreč , Milan Laković ostaje direktor Odvodnje Poreč

Grad Poreč nastavlja s promicanjem i osiguravanjem transparentnosti u svom poslovanju i poslovanju gradskih tvrtki. Po prvi put Usluga Poreč birala je direktora javnim natječajem, koji se održao u razdoblju od 9. do 24. veljače 2022. godine, a ne samo, kao do sada, odlukom Skupštine. Dodatno, u odabiru je sudjelovalo i povjerenstvo koje su sačinjavali predstavnici vladajućih i oporbenih političkih opcija, predstavnik nadzornog odbora te predstavnici općina Poreštine, suvlasnice Društva. Nakon provedenog natječaja, odluku o odabiru kandidata danas je potvrdila Skupština Usluge Poreč d.o.o. Funkciju direktora Usluge od sada će obnašati Luka Maleš, magistar međunarodnog menadžmenta koji na ovu poziciju dolazi iz privatnog sektora.

– Usluga Poreč do sada je radila zaista dobar posao. Kontinuirano se radilo na podizanju kvalitete usluge i odnosa s korisnicima. U tom smjeru nastavljamo i dalje. Pratit ćemo nove trendove gospodarenja otpadom i pružati što bolju uslugu našim korisnicima – rekao je Luka Maleš, novi direktor Usluge Poreč.

Danas je održana i Skupština Odvodnje Poreč, na kojoj je, također nakon provedenog javnog natječaja, te prijedlogom povjerenstva u sastavu predstavnika vladajućih i oporbenih političkih opcija, predstavnika nadzornog odbora i općina Poreštine koje su suvlasnice Društva, i odlukom Skupštine odlučeno da direktor ostaje Milan Laković.

Provođenje javnog natječaja za direktorska mjesta u navedenim poduzećima samo su jedan u nizu koraka transparentnog poslovanja u kojemu je Grad Poreč pionir. Podsjetimo, jedan od tih koraka bila je i aplikacija za praćenje svih isplata iz gradskog proračuna kojom se Grad Poreč zalažu za otvorenost prema građanima. Sve su to europski standardi kojima Poreč teži i kojima će nastaviti težiti. Grad Poreč i dalje će implementirati rješenja koja osiguravaju transparentnost te biti primjer i ostalim gradovima.

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna