NEWS

Lučka uprava Poreč gradi treći mol i prateću infrastrukturu u luci Červar Porat

2019-03-20_09h22_34
20.03.2019. 14:00; ; Početna / Gospodarstvo / Lučka uprava Poreč gradi treći mol i prateću infrastrukturu u luci Červar Porat

D. Šišović, Glas Istre Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju luke javnog prometa Červar Porat na području grada Poreča. Porečka Lučka uprava upravo je dobila građevinsku dozvolu za četvrtu fazu ovog obimnog posla, u sklopu kojeg će se izgraditi novi mol u luci Červar Porat, urediti pristupni put, izgraditi prateća elektroenergetska i vodovodna infrastruktura te postaviti sustav video-nadzora.

Gotovi do svibnja

Ukupna vrijednost investicije u ovoj fazi je 3,5 milijuna kuna, a radovi se financiraju sredstvima Lučke uprave Poreč te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Već je proveden postupak javne nabave u kojem su za izvođače radova odabrane tvrtke Vodogradnja i BSK commerce, obje iz Rijeke, koje su izvodile radove i u prethodnoj odnosno trećoj fazi.

– Radovi će početi vrlo brzo, čim izvođači obave potrebne pripreme, a sav posao ove četvrte faze trebao bi biti dovršen do kraja travnja, rekao nam je ravnatelj Lučke uprave Poreč Željko Čorak.

Uređenje luke Červar Porat inače traje već osam godina, otkako je porečka Lučka uprava upravljanje lukom preuzela od tvrtke Plava laguna koja je do tada imala koncesiju. Ukupna investicija u četiri faze vrijedna je oko 9,5 milijuna kuna, a dosad je u prve tri faze dograđen lukobran te izgrađena dva nova mola, i uređeno je 30 metara operativne obale.

Nastavak na jesen

Nakon što se završi i četvrta faza, do konačnog uređenja ove luke preostaju još neki manji radovi koji ranije nisu bili obavljeni jer tada za njih nije bilo dovoljno novaca, poput kamenog popločenja lukobrana izgrađenog u prvoj fazi te opločenja tridesetak metara novouređene obale.

Ti se radovi planiraju za jesen ove godine, a nakon njih će luka javnog prometa Červar Porat biti spremna za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole.

D. Šišović, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email