NEWS

Loris Peršurić kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča

loris-peršurić
21.03.2017. 14:14; ; Početna / Politika / IZBORI 2017 / Loris Peršurić kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča

Loris Peršurić kandidat je IDS-a za gradonačelnika Grada Poreča na predstojećim lokalnim izborima, jednoglasno je odlučeno na održanoj sjednici Predsjedništva IDS-a. Peršurić je 37-godišnji rođeni Porečan, diplomirani inženjer građevine koji je protekle četiri godine obnašao funkciju zamjenika gradonačelnika Poreča te je aktualni predsjednik IDS-a Poreštine.

Tom prigodom, predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč Sanja Oplanić istaknula je da Peršurić kao kandidat za gradonačelnika ima puno povjerenje porečkog IDS-a, a „pred svoje sugrađane izlazi kao mlad i izrazito odgovoran kandidat, ali i osoba koja je već dokazala da je spremna zasukati rukave i predano raditi na dobrobit naše zajednice. Kao zamjenik gradonačelnika, Peršurić je koordinirao brojne strateške projekte te je upoznat u najmanjim detaljima s prioritetima našeg grada.

– Nakon višegodišnjeg iskustva u realnom sektoru, građani su prije četiri godine odabrali Peršurića za zamjenika gradonačelnika, a vjerujem da je opravdao njihovo povjerenje. Najvažnije, stekao je vrijedan uvid u potrebe naših sugrađana, stoga držim da je upravo on nova energija koja treba našem gradu, zaključila je predsjednica IDS-a Poreč Sanja Oplanić.

Peršurić je zahvalio svima na jednoglasnoj podršci, a posebno dosadašnjem gradonačelniku Ediju Štifaniću, „najprije kao čovjeku i suradniku, ali i osobi koja je 12 godina života dala za ovaj grad“. Najavio je skromnu i pozitivnu kampanju, „koja će se temeljiti na onome što je najvažnije – konkretnim projektima i realnom i provedivom programu kojeg želimo u cijelosti realizirati“.

– Poreč je danas u samom vrhu po razvijenosti u Hrvatskoj i zasigurno bolje mjesto za život nego li je bio prije četiri godine, što dokazuje da idemo u pravom smjeru. Razvili smo odličnu poduzetničku klimu i bližimo se punoj zaposlenosti. Uspješno povlačimo sredstva iz raznih fondova kako bismo kod realizacije projekata što manje teretili sugrađane i proračun, a pritom i dalje ostajemo grad s visokim društvenim, socijalnim i komunalnim standardom, grad s najmlađim stanovništvom u Istri, grad bez prireza, istaknuo je Peršurić dodavši:

– Zato želim dovršiti započeto, nastaviti podržavati sve generacije naših sugrađana, poduzetnike i ustanove. Želim realizirati i nove projekte – dovršiti gradnju škole u Žbandaju i Finidi, izgraditi vrtiće u Varvarima i Dračevcu, dovršiti najveći EU projekt na ovim područjima i dovesti kanalizaciju u sva naša prigradska naselja, urediti našu prekrasnu rivu i uvalu Peškera te nastaviti sa svim uspješnim projektima, izdvojio je Peršurić ključne točke svog programa.

Na kraju, Peršurić je istaknuo da ga najviše veseli što je sudjelovao u kreiranju grada kojeg svi Porečani vole i kojim se ponose.

– U narednom razdoblju detaljno ću upoznati sve zainteresirane Porečanke i Porečane s našim programom te ih ovim putem pozivam da mi se pridruže, kako bismo stvorili još bolji grad za još kvalitetniji život, naglasio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča zaključivši kako vjeruje u uspjeh Poreča.

TV ISTRA

Print Friendly, PDF & Email