NEWS
VALFRESCO 10/23S

LORENTINO – dječji tjedan u Sv. Lovreču u nedjelju, 9.10.2022.

2022-10-04_10h11_01
04.10.2022. 10:13; ; Početna / Novosti / Okolne općine / LORENTINO – dječji tjedan u Sv. Lovreču u nedjelju, 9.10.2022.

Općina Sveti Lovreč pridružila se velikoj obitelji istarskih gradova i gradića koji obilježavaju Dječji tjedan. Tako će još jednom dječja igra, zabava i zarazan smijeh zavladati lovrečkim trgovima Placom i Placetom u nedjelju, 09.10.2022., jer će se održati „Lorentino – dječji dan u Svetom Lovreču”.

Kao i prošle godine, klinceze i klince očekuje obilje zabave, radionica, ali i učenja kroz igru.

Sam događaj u organizaciji Općine Sveti Lovreč i u suradnji s Osnovnom školom Joakima Rakovca Sveti Lovreč započinje u 15 sati, i tad će se na trgovima Placa i Placeta održati dvije kreativno-likovne radionice. U isto vrijeme u galeriji „Placa” otvorit će se izložba dječjih radova koju će posjetitelji našeg malog mista moći pogledati kako u trajanju samog događanja, ali i u narednim danima.

Kada kazaljke budu pokazivale 15:45 tada će biti vrijeme za magiju, jer će svoje trikove, iluzije i šale pokazati simpatični Magic Dario.

U 16:30 ćemo malo učiti, ali se pritom i jaaako zabaviti. „Luckasti znanstvenici” (Nutty professors) nam dolaze pokazati super-zabavne pokuse i naučit nas zanimljive činjenice, a uz to, još će biti radionica tzv. ljigavaca, odnosno slime-a. Kričavi, šljokasti ili fluorescentni, neka vaši mališani izrade ljigavca baš po njihovom ukusu.

Nakon što svi skupa „diplomiramo” u „ljigavičarenju” onda ćemo se malo rastrčati, malo razmišljati, ali i opet zabaviti jer u 17:30 započinje lov na blago. Kroz tu igru će klinci bolje upoznati sam Lovreč i njegovu zanimljivu povijest.

A na kraju svega, da se malo odmorimo i opustimo, sjest ćemo ispod lože kraj crkve sv. Martina i poslušati nekoliko priča – malo bajki, koju basnu i koju priču za laku noć.

Tako da pozivamo sve naše najmanje i najdraže da nam se pridruže, jer ih očekuje puno zabave, druženja i smijeha.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23