NEWS

Lokalni program za mlade Grada Poreča-Parenzo: radionica “Kako poslati poruku donositeljima odluka?”

Radionica Kako poslati poruku donositeljima odluka
26.11.2021. 19:40; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Lokalni program za mlade Grada Poreča-Parenzo: radionica “Kako poslati poruku donositeljima odluka?”

Kao rezultat zajedničkog druženja i promišljanja u aktivnosti dijaloga mladih i donositelja odluka pod nazivom „Mladi feat. Grad“, koji se održao 24. rujna 2021.godine u prostorijama Istarske sabornice, Nacrt Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo za razdoblje od 2022. do 2026. trenutno je u procesu prilagodbe, nakon čega će biti dostupan za daljnje komentiranje u procesu javnog savjetovanja.

Ukoliko vas zanimaju odgovori na pitanja: Što je javno savjetovanje i kako taj proces izgleda? Kako predstaviti potrebe i interese mladih u gradu Poreču? Što je Lokalni program za mlade Grada Poreča-Parenzo? Koja mu je svrha i kako ga približiti mladima?, pridružite se radionici „ Kako poslati poruku donositeljima odluka“, koja će se održati 4. prosinca 2021. u trajanju od 10:00 do 16:00 sati, u prostorijama Doma obrtnika, na adresi Partizanska ulica 5a.

Radionicu će održati Aleksandra Lera, predstavnica udruge ZUM i mentorica Grada Poreča-Parenzo u projektu „Europe Goes Local“.

Cilj aktivnosti jeuključiti mlade, u dobi od 13 do 30 godina, u osmišljavanje kreativnog sadržaja (kao što su npr. fotografije, crteži, kolaži, literarni rad…) koji će predstavljati odnosno prikazati prepoznate probleme/potrebe mladih te potencijalna rješenja u 7 područja od interesa za mlade:

1. obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje,

2. zapošljavanje i poduzetništvo,

3. aktivno sudjelovanje, rad s mladima i održivi razvoj zajednice,

4. socijalna uključenost,

5. zdravlje i sport,

6. kultura i slobodno vrijeme mladih,

7. mladi u europskom i globalnom okruženju.

Navedeni kreativni sadržaj koristit će se prilikom izrade brošure u kojoj će se ukratko predstaviti područja Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo. Osim navedenog, na radionici ćemo promišljati i osmisliti metode koje će se koristiti u svrhu promocije procesa javnog savjetovanja i poticanja mladih na uključivanje u proces.

U radionici će se raditi u manjim i većim grupama, koristeći različite metode i materijale, uz diskusiju i zajedničko pronalaženje rješenja. Aktivnost će se održati sukladno mjerama uvedenim s ciljem sprječavanja širenja bolesti COVID-19, koje budu na snazi u trenutku održavanja aktivnosti. Temeljem navedenog organizator zadržava pravo prilagodbe načina provedbe i trajanja aktivnosti, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Tijekom aktivnosti predviđene su pauze za osvježenja i odmor te za obrok.

Radionica je usmjerena uključivanju mladih u dobi do 13 do 30 godina, aprijave su moguće putem obrasca, zaključno s 2. prosincem 2021.

U nastavku provedbe projekta, planira se održavanje sljedećih aktivnosti:

– završna konferencija projekta Poreč: (G)rad s mladima.

Za informacije o aktivnostima projekta možete se obratiti Lei Štifanić, stručnoj suradnici u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, putem e-maila: [email protected] , [email protected] , telefona: 052 431 827, poruke na Facebook profilu: https://www.facebook.com/LPMPorecParenzo , poruke na Instagram profilu: @lpmporec.

Napomena za osobe mlađe od 18 godina:

Sudjelovanje mladih osoba u dobi od 13 do 18 godina moguće je uz prethodnu suglasnost roditelja/zakonskog zastupnika za sudjelovanje u aktivnostima projekta „Poreč: (G)rad s mladima“. Molimo te da u obrascu, na predviđenim mjestima, navedeš ime i prezime te kontakt podatke roditelja/zastupnika, kako bismo ga mogli kontaktirati te informirati o projektu i načinu tvojeg sudjelovanja u aktivnostima.

Veselimo se daljnjem radu na stvaranju poticajnog okruženja za sudjelovanje mladih u životu zajednice

Projekt Poreč:(G)rad s mladima, provodi Grad Poreč-Parenzo, u okviru djelokruga rada Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Poreča-Parenzo uz financijsku podršku Europske unije kroz program Erasmus+. Cilj projekta „Poreč: (G)rad s mladima je doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja za uključivanje mladih u procese donošenja odluka kroz aktivnosti osnaživanja kompetencija mladih i kapaciteta donositelja odluka u procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Poreča za razdoblje 2022.-2026.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna