NEWS

Ljeto u Vižinadi – puno uzbudljivih događanja

449026255_929204062550944_3187639896692303992_n
28.06.2024. 14:51; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Ljeto u Vižinadi – puno uzbudljivih događanja

I ove godine u Vižinadi se sprema za svakoga ponešto, tijekom ljetnih mjeseci a i nešto kasnije očekuju vas slatki, eno-gastronomski, rekreativni i zanimljivi događaji.

Za početak ljetne avanture Zajednica Talijana Vižinada je pripremila svoj tradicionalni završni koncert na kojem će se predstaviti sve grupe koje djeluju pod okriljem Zajednice Talijana. Ovo će biti prilika za uživanje u pjesmi i plesu onih najmlađih ali i onih već malo iskusnijih.

U mjesec srpanj ulazimo sa prvom vinskom večeri na kojoj će svoja vina predstaviti nagrađivani vinari Vižinade ali bit će to prilika za uživati uz pršut, sir i desert koje će odlično upotpuniti doživljaj vrhunskih vina. Na svakoj vinskoj večeri bit će prilike za ples i pjesmu jer će nas zabavljati Acustic duo, band 2BMB te Storia della musica Italiana Leonardo Zannier i Toni Kosina. Vinske večeri se održavaju 01.07., 15.07. i 02.08. sa početkom u 21 sat.

Za malo smijeha u jednoj ljetnoj večeri pobrinut će se Tatar Naranča sa svojom hit predstavom Kako preživjeti punicu. Predstavu možete pogledati 21.07. u 21 sat na trgu u Vižinadi.

Mjesec kolovoz je već nadaleko poznat kao najslađi mjesec u Vižinadi. Slatka Istra nas zaslađuje i ove godine 14.08. uz nastup Dražena Zečića, dok se na fešti za svetu Mariju Velu 15.08. veselimo nastupu Alena Vitasovića. Ne smijemo zaboraviti niti najromantičniju večer, odnosno suze Svetog Lovre kada gostionica Užanca organizira proslavu Lovrečeve.

Nakon svih ovih uzbudljivih događanja čeka nas rekreativni biciklistički maraton i pješačenje Parenzana. Ove godine u novom terminu, tako da zabilježite u svoje kalendare nedjelju 15.09. i dođite biciklirati i pješačiti na dragu nam Parenzanu.

Osim ovih događanja bit će tu još poneko iznenađenje kao što su razne radionice a i još jedno upriličenje scena iz filma Kelley’s Heroes u listopadu.

Čeka nas vruće i zanimljivo ljeto a Ljeto u Vižinadi postaje nezaobilazna destinacija za vaše nove i uzbudljive ljetne uspomene!

 

Print Friendly, PDF & Email