Literarno-novinarsko-scenski hat-trick učenika Srednje škole Mate Balote Poreč

275886202_3072203846429277_1288417694991432581_n
16.03.2022. 19:22; ; Početna / Kultura / Literarno-novinarsko-scenski hat-trick učenika Srednje škole Mate Balote Poreč
Danas je u Zajednici Talijana ‘Circolo’ održan županijski LiDraNo 2022. godine, smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola.
 
Naši su učenici ostvarili izvrsne uspjehe u nekoliko kategorija.
Najprije, učenica 2.OG razreda Emma Berta Bočkor, čiji je dinamični intervju s književnicom Ivanom Šojat (s kojom smo već nekoliko puta surađivali, a pod mentorstvom prof. Tine Horvat) pohvaljen i upućen na državnu smotru.
 
Učenica Sena Ahmetović iz 4.OG razreda također je upućena na državnu smotru, s radijskom monodramom ‘Mi smo nekad bili djeca’, o problematičnom odrastanju adolescentice koja nakon teške ovisnosti ipak pronalazi ljubav i želju za životom (po tekstu mentora prof. Ivana Čupića i znalačkoj montaži prof. Dunje Brence).
Sena je danas nastupala i u emotivnom pojedinačnom scenskom nastupu (pod mentorstvom prof. Anči Ritossa Blažević), u kazivanju pjesme ‘Vrijeme ljubavi’, Irene Vrkljan.
 
Za finale uspješnog dana, učenica 4.OG razreda Lara Stranić napisala je duboko proživljeni i slikovito segmentirani literarni rad ‘Priče koje čine naša bića’ (pod mentorstvom prof. Anči Ritossa Blažević) te je također upućena na državnu smotru.
 
Lorena Bunčić, učenica 2.OG razreda, također je sudjelovala u literarnom dijelu LiDraNa, s tekstom ‘Želim li nestati?’ (mentorica Tina Horvat).
Zadaće LiDraNa jesu razvijanje i poticanje literarnih, dramsko-scenskih i novinarskih ostvaraja, a svojim su uspjesima naši učenici danas pokazali da posjeduju i talent i sposobnost da se iskažu kako najbolje znaju, iskreno i maštovito.
 
S.Š. Mate Balote
Print Friendly, PDF & Email