NEWS

»Lisice« na kotačima automobila – bez suglasnosti Policijske uprave ?

11.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / »Lisice« na kotačima automobila – bez suglasnosti Policijske uprave ?

U lipnju prošle godine je na prijedlog Komisije za uređenje prometa na nerazvrstanim cestama usvojen Pravilnik o načinu naplate parkiranja u gradu, kojim su uvedene »lisice«, za što je Grad, doznajemo od Zorana Hatmana, referenta za promet, dobio suglasnost policije.

Usluga od lani u gradu parkiranje naplaćuje putem parkomata, dok kontrolori vode računa o prekoračenjima satnice evidentiranjem registarskih oznaka. Dosadašnja praksa pokazala je da strancu koji se ogluši na plaćanje parkinga nije moguće naplatiti kaznu nakon što napusti Hrvatsku. Stoga su kontrolori Usluge počeli sa stavljanjem »lisica« na kotače automobila, kao osiguranje naplate. U pripremi je novi prijedlog kojim će se i na vozila hrvatskih registarskih oznaka stavljati »lisice«, za početak višestrukim prekršiteljima za koje se ustanovi da imaju nenaplaćene kazne za parkiranje, rekao je Donald Čugalj, rukovoditelj radne jedinice Parkiralište. Dodaje da oni zasad mogu staviti »lislce samo na vozila koja su parkirana na mjestima s plavo označenom horizontalnom signalizacijom. Provjerili smo ima li Grad suglasnost policije i od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogić saznali da Poreč nije tražio suglasnost za korištenje »lisica«, odnosno pravo na blokadu i deblokadu vozila »..jer je ne bi nikad dobio prema Zakonu o sigurnosti na cestama čl. 5 st. 8«, rekla nam je glasnogovornica.

M. Sardelin,  Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email