NEWS

Lions Klub Poreč uručio donaciju Udruzi slijepih Istarske županije – podružnica Poreč

LC Porec_Udruga slijepih_ predaja donacije_10_2018
17.10.2018. 09:34; Učitavanja: 206; Početna / Lifestyle / Ostalo / Lions Klub Poreč uručio donaciju Udruzi slijepih Istarske županije – podružnica Poreč

U ponedjeljak, 15.listopada, na Međunarodni dan bijelog štapa, delegacija Lions Kluba Poreč je  posjetila Udrugu slijepih Istarske županije – Podružnicu Poreč i tako su Lionsi zajedno sa članovima Udruge obilježili ovaj značajni dan. Od 1964. godine, kada je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, taj dan proglasio Danom bijelog štapa, 15. listopad se širom svijeta obilježava značajnim manifestacijama. Cilj je da se pažnja javnosti skrene na potrebe slijepih i da se humanitarnim akcijama doprinese poboljšanju njihovog statusa u društvu.

Prilikom ove posjete Lionsi su imali priliku pozdraviti i Predsjednika Udruge slijepih IŽ gospodina Zlatka Kuftića, kao i dopredsjednicu Udruge gospođicu Olimpiju Meden. Predsjednica LC Poreč Snježana Gutbier-Vidović je tom prilikom uručila donaciju u iznosu od 7.500,- kuna i ukratko opisala akciju Lionsa kojom je za vrijeme ovogodišnjeg porečkog povijesnog festivala Giostre donacija prikupljena. Kako je ova akcija ostvarena po prvi put, predsjednica Lionsa je izrazila želju i nadu da se akcija ponovi i  dogodine i da bude još uspješnija.

Gospodin Kuftić i gospođica Meden su se zahvalili Lions Klubu Poreč na donaciji i na dugogodišnjoj suradnji sa Udrugom slijepih.

Posjeta je protekla u ugodnoj atmosferi, a nakon što su svoje donatore počastili kavom i kolačima, članovi Udruge su sa Lionsima odigrali i partiju pikada.

Lions Klub Poreč se u ime svojih članova i u ime Udruge slijepih , srdačno zahvaljuje organizatorima Giostre na podršci ovog lijepog projekta, kao i svim sugrađanima koji su svojom donacijom podržali ovu akciju i učinili je uspješnom.

 

Lions Klub Poreč

Print Friendly, PDF & Email