NEWS
LUTRIJA T

Lions klub Poreč objavljuje Natječaj za dodjelu stipendije za studij poljoprivrednog usmjerenja

DSC_6982
09.10.2021. 23:55; ; Početna / Obavijesti / Natječaji / Lions klub Poreč objavljuje Natječaj za dodjelu stipendije za studij poljoprivrednog usmjerenja

Lions klub Zrinjevac i Lions klub Poreč već nekoliko godina razvijaju projekt „Lions maslinika dobrote“. Maslinik je posađen 2018 g. na imanju naše predivne obitelji Rossi u Bajkinima pored Vižinade  kojoj se i ovom prilikom zahvaljujejmo.

Osnovna ideja Maslinika dobrote je bila da stipendiramo jednog studenta na studiju Mediteranskih kultura u Poreču i to smo uspjeli. Oko stotinu Lionsa i njihovih prijatelja uplatom od 100 kn godišnje su omogućili da jedna studentica poljoprivrede uspješno završi trogodišnji studij poljoprivrede u Poreču između ostalog zahvaljujući  i našoj stipendiji od 1000 kn mjesečno.

U subotu 23.10.2021 g. u Bajkinima kod Vižinade na imanju obitelji Rossi organiziramo 2.berbu maslina u Lions masliniku dobrote pod nazivom „Maslina je neobrana….“

U maslinik će nam doći dragi prijatelji Lionsi iz svih krajeva Hrvatske za koje smo priredili program obilaska unutrašnjosti Istre i druženje i masliniku.

Sada se nalazimo pred izborom drugog studenta kojeg ćemo odabrati i stipendirati u naredne tri godine. U nastavku javni poziv za prijavu na naš natječaj za izbor studenta koji ispunjava kriterije za stipendiranje putem ovog projekta.

Temeljem Odluke Lions klubova Zrinjevac i Poreč te temeljem utvrđivanih kriterija za dodjelu stipendija iz fonda „Lions maslinik dobrote“ za studij poljoprivrednog smjera raspisujemo ovaj

NATJEČAJ

za dodjelu stipendije za studij poljoprivrednog usmjerenja

Članak 1.

Za školsku godinu 2021./2022. osigurana su sredstva za 1 stipendiju na studiju poljoprivrednog smjera za studenta sa područja Istre.

Članak 2.

Visina stipendije iznosi 1.000,00 kuna mjesečno.

Članak 3.

Stipendija se odobrava za period trajanja studija propisanog statutom obrazovne ustanove, do najviše 6 semestara. Pravo na isplatu stipendije stječe se za studijske godine za koje je natječaj raspisan u skladu sa sredstvima ostvarenim u projektu Lions maslinik dobrote.

Ugovor se sklapa za svaku godinu posebno.

Tijekom srpnja i kolovoza stipendija se ne isplaćuje.

Isplata se obavlja putem žiro-računa jedne od poslovnih banaka.

Članak 4.

Pravo na stipendiju imaju studenti 1.2.3. godine s prebivalištem na područja Istre koji stvarno borave na tom području.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji nemaju stipendiju iz drugih izvora.

U slučaju više kandidata prednost će imati studenti sa manjim prosječnim primanjima uže obitelji što će dokazati kopijama mjesečnih primanja roditelja ili domaćinstva u kojem trenutno živi.

Članak 5. 

Molba za stipendiju podnosi se u pisanom obliku sa naznakom: Lions klub Poreč, Brulo bb, 52440 Poreč, a šalje i na mail adresu [email protected]

Uz molbu, kandidati moraju u roku iz prethodnog stavka dostaviti potvrdu o upisu na studij (s naznakom o vrsti, godini i ukupnom trajanju studija), kopiju svjedodžbe o završenoj srednjoj

školi , prijepis ocjena na diplomskom studiju za studente koji već studiraju, dvije izjave: o prebivalištu i stvarnom boravištu i o ne primanju stipendije iz drugih izvora (izjave je moguće dobiti upitom na gore navedeni mail) , kopije mjesečnih primanja roditelja ili članova domaćinstva sa kojima student živi.

Članak 6.

Molbe za dodjelu stipendija rješavaju uprave Lions kluba Zrinjevac i  Poreč svojim odlukama.

Po donošenju odluke sklapa se ugovor između Lions kluba Poreč i studenta kao stipendiste.

Članak 7. 

Obaveza je stipendiste je da svake godine stipendiranja pruži dokaz o završetku svake godine studija i da završi studij za koji prima stipendiju od Lions kluba Poreč najkasnije u roku od 4 godine.

Ukoliko student završi studij u navedenom roku ne mora vraćati stipendiju, u suprotnom je obavezan ju vratiti u cijelosti. 

Članak 8.

Ovaj Oglas objavljuje se na oglasnoj ploči i na službenim web stranicama www.lions.hr i na FB stranici LC Poreč te na oglasnoj ploči Veleučilišta u Rijeci – poljoprivredni odjel u Poreču, te njihovim web stranicama i sredstvima javnog priopćavanja.

Članak 9.

Prijave na natječaj se primaju do 30. listopada 2021 g.

 

U Poreču 08.listopada .2021 g.

Predsjednik LC Poreč

Boris Jugovac

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email