NEWS

Lions klub Poreč donirao ACADEMY CRESCENDO iz Buja muzičkim instrumentima

20201121_124524_resized
24.11.2020. 09:30; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Lions klub Poreč donirao ACADEMY CRESCENDO iz Buja muzičkim instrumentima

Lions klub Poreč jučer je uručio donaciju INTERNATIONAL ACADEMY CRESCENDO koja je osnovana  u suradnju sa Pučkim Otvorenim Učilištem te Zajednicom Talijana Buje, a koju vodi prof.Lora Pavletić.
Cilj Internacionalne Akademije Crescendo jest promocija kulturnog humanizma, umjetnosti, kreativnosti, povijesne i jezične kulture na području ˝Crvene Zemlje – Terra Rossa˝ koja je oduvijek bila spoj identiteta i kulture. Bazira se na pedagoškom i emocionalnom rastu koja zadovoljava urođene potrebe vitalne osobe, uz korist i za povećanje lokalnih resursa. Akademija nudi tečajeve glazbe za predškolski uzrast, prvi razred (aktualne) glazbene škole, tečaj pop i opernog pjevanja, klavira, udaraljki; kao i izložbe, evente, natjecanja i rezidencije, mastercalass-eve.

Donacija se sastoji od klavira u vlasništvu Lions kluba Poreč, koji je do sada bio u prostorima Umjetničke škole , a od sada u prostorima Akademije u Bujama i koji će nakon njegove obnove poslužiti za muzičko obrazovanje mladih u akademiji.
Drugi dio je donacija obitelji Anamarije i Enza Saitz, koji su putem Lions kluba Poreč donirali gitare i mandoline Enzova oca Fabia, rođenog 1920 g. u Piranu, gdje je završio Muzičku školu Tartini. Godinama je kao glazbenik sakupljao instrumente koje je njegov sin Enzo sačuvao i koji će sada služiti mladima za prve korake u muzičkom obrazovanju.
Naša suradnja sa ovom mladom ustanovom u Bujama će se nastaviti i ubuduće na jednom od humanitarnih koncerata kada to bude moguće. Radujemo se suradnji.

Donacija je uručena na brodu Sveti Mauro našeg člana Borisa Jugovca, na kojem se obilježio i dan Svetog Maura – zaštitnika Poreča ( uz sve mjere zaštite od Covida).

O akademiji pogledajte više na linku:

https://international-academy-crescendo2.webnode.hr/

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email