NEWS

Lions club Poreč uspješno organizirao akciju mjerenja šećera u krvi – sudjelovalo je 300 građana

viber_slika_2021-11-20_10-32-30-766
21.11.2021. 19:37; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Lions club Poreč uspješno organizirao akciju mjerenja šećera u krvi – sudjelovalo je 300 građana

U subotu, 20. studenog Lions club Poreč je ispred porečke tržnice organizirao mjerenje šećera u krvi za svoje sugrađane.
Mjerenje se organiziralo u povodu Svjetskog dana dijabetesa koji se obilježava svake godine u studenom, a i povodom blagdana sv. Maura zaštitnika grada Poreča  i Porečke biskupije.

Akciji Lionsa se odazvalo oko 300 građana od kojih je njih 60 imalo povišeni šećer u krvi, pa su upućeni da se jave svom liječniku.

Građani su se pohvalno izrazili o ovoj akciji Lionsa jer, kako su mnogi rekli, od kada traje pandemija covida nisu često posjećivali liječnika i radili laboratorijske pretrage.

Punkt za mjerenje šećera u krvi posjetio je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić i podržao aktivnost LC Poreč kao i mnogo puta do sada.
Građani su također svojim donacijama podržali Lionse u njihovoj želji da pomognu aktivnosti Udruženja slijepih Istarske županije – podružnica Poreč pri čemu je prikupljeno 2.200 kn.

Mjerenje šećera u krvi se provodilo pod stručnim nadzorom članice LC Poreč dr. Loredane Fable – Grgurić i njezinih suradnika.
Materijal potreban za ovu akciju donirale su Ljekarne Vita Poreč, Ljekarna Salus Poreč, Centralna Ljekarna – Dom zdravlja Poreč, Bauerfeind d.o.o. Pula.

Na tome im svima najljepše zahvaljujemo, kao i Gradu Poreču i poduzeću Usluga d.o.o. Poreč na pomoći realizaciji akcije.

Bila je to još jedna u nizu uspješnih akcija porečkih Lionsa.

Lions club Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email