NEWS
VALAMAR-S-sezona

Limes Bike & Family Tour u Vrsaru 13. svibnja

Limes Bike & Family Tour_6-min
08.05.2023. 08:10; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Limes Bike & Family Tour u Vrsaru 13. svibnja

Limes Bike & Family Tour događaj je koji spaja biciklizam, prirodu i kulturu na uzbudljiv i ugodan način.  Pridružite nam se 13. svibnja, na rekreativnoj vožnji kroz predivnu prirodu Istre.

Limes Bike & Family Tour biciklistički je događaj za cijelu obitelj! Pridružite nam se u subotu, 13. svibnja, start i cilj su ispred Sportske dvorane Saline u Vrsaru, slikovitom gradiću bogate povijesti s očaravajućim pogledom na more i 18 otočića. Okupljanje je od 8:30, a vožnja počinje u 10:00.

Tura obuhvaća 50.1 km i prolazi kroz šumu Kontija, zaštićeno područje s raznovrsnim životinjskim i biljnim svijetom, posebno bijelim grabom koji je star više od 140 godina. Vrhunac ture je Limski zaljev, 12 km dugačka uvala koja podsjeća na fjord i gdje se nalaze uzgajališta kamenica i dagnji. Tura također staje na predivnom vidikovcu iznad Gusarske špilje, tajanstvene pećine koja je nekad bila okupljalište gusara i krijumčara.

Tura je otvorena za sve starije od 14 godina koji vole biciklizam i pustolovine u prirodi. Pogodna je za različite vrste bicikala i različite razine kondicije i iskustva. Istoga dana, djeca od 8 do 12 godina mogu sudjelovati u popratnom događanju, Saline Poligon Bike Race, koje se sastoji od zatvorene kružne utrke na travnatoj površini pokraj dvorane i puno zabave i igara pod vodstvom – također od 8:30 nadalje.

Limes Bike & Family Tour prilika je da doživite ljepotu i raznolikost Istre, regije koja nudi nešto za svakoga i sjajan način da uživate u proljetnom vremenu, upoznate nove ljude, zabavite se i naučite nešto novo. Nećete poboljšati samo kondiciju i vještine, nego i znanje o ovoj nenadmašnoj regiji.

Da biste se pridružili događaju, prijavite se na [email protected] ili osobno pred Sportskom dvoranom Saline u Vrsaru 13. svibnja, od 8:30. Kotizacija je 10 eura po osobi i uključuje obrok i piće u restoranu Lovačka kuća, asistenciju profesionalnog vodiča i pratitelja, popratno vozilo, kao i prikladan poklon. Kotizacija za Saline Poligon Bike Race za djecu je besplatna.

Limes Bike & Family Tour organizira Turistička zajednica Općine Vrsar u suradnji s Maistrom, kako bi se kroz sportske aktivnosti za cijelu obitelj dodatno promovirale ljepote Limskog zaljeva, Vrsarskog arhipelaga i same Općine Vrsar. 

U slučaju lošeg vremena aktivnosti se odgađaju za termin o kojem ćemo vas pravovremeno obavijestiti na internet stranicama i društvenim mrežama najkasnije 3 dana prije održavanja manifestacije. O događanjima možete doznati više na infovrsar.com i maistra.com ili se javiti putem maila na: [email protected].

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email