NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Likovna udruga Poreč otvorila je izložbu Degustazione, likovni projekt proveden uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega

degustazione-2
17.11.2020. 14:27; Učitavanja: 130; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Likovna udruga Poreč otvorila je izložbu Degustazione, likovni projekt proveden uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega

Otvaranje nije bilo sa uobičajenim predstavljanjem izložbe publici i autorima zbog epidemiološke situacije, već je ovaj put snimljena virtualna izložba koju se može pogledati u nastavku i na FB stranici LUP – Likovna udruga Poreč.
Ovogodišnja izložba  je posebna iz tri razloga
– Radi se o petom likovnom natječaju kojeg se svake godine provodi uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega
– Drugi je razlog što je LUP 5.studenog navršila 15 godina postojanja i djelovanja.
– Treći razlog, ne manje važan je proslava Sv.Maura, zaštitnika grada Poreča u kojoj članovi aktivno sudjeluju već 14 godina, što humanitarnim akcijama što izložbama koje obogaćuju program manifestacija u gradu povodom ove proslave.

Ovogodišnja tema likovnog natječaja je hrana, bilo to u vidu voća, povrća, gotovih jela, slatkiša – sve ono što se može kušati i u Tarskoj kući tradicijske gastronomije naziva upravo kao i ove izložbe ”DEGUSTAZIONE”.

Suradnja LUP sa opć.Tar-Vabriga-Tore-Abrega započinje 2016. g sa prvom Izložbom ”Tore, Tore lipo šelo moje”  nastavak je u  2017. – sa izložbom ”Val de Tore grande amore” u  2018. tema je bila ” Tarske ulike” a prošle, 2019 g autori su se pozabavili ”Amforama Lorona”.

I ove godine autori su radove izveli na svoj način i u individualno odabranoj tehnici kao što su fotografija, akril, ulje, kombinirane tehnike i akvarel.
Predstavnici općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega pomno su pogledali radove i odabrali rad u akrilu autorice Slavice Oplanić ”Srdele”. Autorica je bogato nagrađena slikarskim materijalom kao što su platna, akrilne boje, kistovi itd. Ostali će po završetku izložbe svoje radove uzeti kao sjećanje na sudjelovanje u ovom projektu.

LUP zahvaljuje općini Tar-Vabriga-Torre-Abrega  na potpori i već radi na osmišljavanju novog projekta nadajući se da će se na obostrano zadovoljstvo  ostvariti. Sigurni su da će slijedeći put druženje biti uz slike, domjenak, muziku, publiku i autore koji su ovog puta zbog predostrožnosti izostali.

LUP zahvaljuje i dijelu vokalne etno skupine Nigrignanum koja djeluje pri ZT Labinci pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić. Oni su i ovaj put, u corona uvjetima, popratili snimanje virtualne izložbe ”Degustazione”.
Izložba Degustazione može se  individualno pogledati radnim danom u radno vrijeme kluba umirovljenika Galija  od 9.00 do 12 sati.

 

Este Diklić – LUP

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email