NEWS
HALF MARATON S

Lektira može biti zabavna – projekt učenika trećeg razreda Osnovne škole Poreč

85165997_2767842809961527_488927562169319424_o
07.02.2020. 23:14; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Lektira može biti zabavna – projekt učenika trećeg razreda Osnovne škole Poreč

Lektira može biti zabavna naziv je sedmodnevnog razrednog projekta kojeg su ovih dana, u suradnji s roditeljima, realizirali učenici 3.b razreda s učiteljicom Bojanom Popić. Ujedno su pokazali da se klasičnom djelu i jednom od najljepših dječjih romana hrvatske književnosti, romanu Vlak u snijegu, može pristupiti na kreativan i zabavan način. Nakon pročitanog književnog djela i analize istoimenog igranog filma, učenike je gošća gđa. Aleksandra Vinkerlić uputila u tajne i sve složenosti nastanka filma.

Učenici 3.b razrednoga odjeljenja tako su saznali kako se održava audicija za glumce i određuje lokacija za snimanje, koja su filmska zanimanja i brojne druge zanimljivosti. Zajedno su izrađivali scenografiju, prionuli osmišljavanju kostima i predstavljali likove i događaje iz romana. Učionica je odzvanjala zvižducima, pjesmom i razigranom atmosferom. Međupredmetnu korelaciju zaokružila je neizbježna i uvijek jednako popularna Himna zadrugara. Jedno je sigurno, ovako zabavan i dinamičan pristup lektiri učenicima osigurava trajno sjećanje na čitanje i doživljaj književnog djela.

Vesna Milanović

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email