Lego robotika za zimske praznike u DNDu Poreč

5
30.12.2019. 14:46; Učitavanja: 159; Početna / Obavijesti / Lego robotika za zimske praznike u DNDu Poreč

I ove zime DND nudi za zimske praznike zanimljivu radionicu lego robotike – počeli smo 30.12. u 10 sati s mlađom grupom od 11 djece koja su radila na osnovnim kompletima koje smo nabavili kroz projekt DigIt financiran iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Prije mjesec dana smo kroz novi projekt financiran iz istoga izvora nabavili tri seta naprednih lego robotića – nad njima mozgaju poznate glavice djece koja su u siječnju ove godine savladala osnovni komplet. „Konačno nešto teže”, rekao je Jan, kada je pogledao u kutiju i u ekran laptopa. Marku se dlanovi znoje od uzbuđenja a Oliver je prvi puta u DND-u.

Nekima je ovaj set kompliciraniji jer moraju raditi na laptopima, na što nisu navikli, drugima je konstruiranje robota složenije, ali nitko ne zamjera. Puni su volje i elana.

Radionice lego robotike za početnike i za napredne nastavljaju se na samu staru godinu, te prva dva radna dana u novoj godini. Grupe su popunjene – u mlađoj je 11 djece, a u naprednoj 5 (po jedno dijete u svakoj grupe se razboljelo).

Radionice lego robotike ponovit ćemo za proljetne praznike.  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email