NEWS
valfresco

Legendarni Wishbone Ash za kraj Montrakera

994JPR2724559.jpg
22.07.2013. 00:00; Učitavanja: 94; Početna / Lifestyle / Zabava / Legendarni Wishbone Ash za kraj Montrakera

Legende progresivnog rocka sedamdesetih godina, britanski Wishbone Ash, čiji je album "Argus" iz 1972. jedan od najprodavanijih rock albuma svih vremena, nastupili su sinoć na vrsarskom poluotoku Montraker i oduševili posjetitelje.

Kako savršenim zvukom, za što je zaslužan i kvalitetan razglas, tako i dobrim kontaktom s publikom, nebrojenim solažama po kojima su globalno poznati. Čak i oni koji nikad prije nisu čuli za njih mogli su se u to uvjeriti na koncertu koji se održao u blizini antičkog kamenoloma.

– Imamo lijepo vrijeme, mjesto je krasno, ugodna je atmosfera i život je lijep, kazao je na pozornici član originalnog sastava i gitarist Andy Powell zahvalivši se publici na dolasku. U dvoipolsatnom nastupu četverolist Andy Powell, Muddy Manninen (gitarist), Bob Skeat (basist) i Joe Crabtree (bubnjar) naredali su brojne hitove. Što su se više bližili kraju to su pjesme bile sve poznatije i kvalitetnije, a publika sve rasplesanija. Ne možemo se ipak oteti dojmu da su zaslužili nešto više publike od onih 300-400 koliko ih se moglo prebrojiti, premda se organizatorima trodnevnog, dosad gostima najbogatijeg Montraker Live Music Festival na promociji koncerata nema što predbaciti.

– Ovaj smo festival započeli prije pet godina kao jazz i blues, ali se pokazalo da toga u Istri ne nedostaje, pa smo se od lani, kada smo ugostili slavne Ten Years After, profilirali prema rocku i bluesu, kaže umjetnički direktor festivala Svetozar Rackov. Dodaje da su Wishbone Ash već nastupali na našim prostorima, u Zagrebu i Ljubljani, ali još 80-ih godina prošlog stoljeća.

Zanimljivo, krasan koncertni prostor na kojem je održan festival prije je bio odlagalište kamp-kućica. Za njih je ipak pronađena prikladnija lokacija, a Vrsar je dobio novu koncertnu pozornicu, tek stotinu metara udaljenu od mora.

Organizatori su bili Općina Vrsar, njezina Turistička zajednica i lokalna glazbena rock udruga GRUV.

(A. DAGOSTIN, snimila J. PREKALJ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email