NEWS
Best of Poreč

Legendarni Veljko Rogošić kreće 1. srpnja iz Savudrije prema Prevlaci – plivajući ! Zamolba za sponzorstvo

08.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Legendarni Veljko Rogošić kreće 1. srpnja iz Savudrije prema Prevlaci – plivajući ! Zamolba za sponzorstvo
267rogosic_sp.gif

ZAMOLBA ZA SPONZORSTVO

Poštovani prijatelji,

naš proslavljeni maratonac Veljko Rogošić, višestruki svjetski rekorder i višestruki prvak svijeta, živuća legenda hrvatskog i svjetskog plivanja, prošle godine zahvaljujući podršci prijatelja i poklonika sporta, uspio je preplivati engleski kanal i tako kao prvi Hrvat upisati svoju zemlju u „Zlatnu knjigu La Manchea“. Danas na Doverskim klisurama, među ostalima, vijori se i naša zastava, kao dokaz da i Hrvatska ima plivača koji je uspio preplivati „La Manche“.

Ovog ljeta naš maratonac Veljko Rogošić odlučio je pokušati postaviti dva nova svjetska rekorda:

– SAVUDRIJA – PREVLAKA 1000 km, što bi bio novi svjetski rekord u etapnom plivanju na jezerima i moru i trajao bi 60-tak dana. Start 1. srpnja, a dolazak u cilj 1. rujna 2005.

– AFRIKA (Tunis) – EUROPA (Italija) 200 km, što bi bio novi svjetski rekord u dužinskom plivanju, prvi maratonac u svijetu koji bi plivajući spojio dva kontinenta. Start je predviđen između 20. i 30. 9. 2005.

Na konferenciji za štampu u Londonu nakon preplivavanja La Manchea novinari su ove podvige nazvali podvizima 21. stoljeća. Oba svjetska rekorda naći će svoje mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda.

Samim uključenjem pomažete našoj športskoj legendi i još većoj afirmaciji športa i Hrvatske u svijetu.

Iskreno se nadamo da ćete se uključiti u ove projekte koje će Veljko Rogošić plivati pod motom : „Sportom protiv droge“ i „Sve se može ako se želi i ako se voli“ …

Zato Vas molimo da nas podržite i financijski pomognete u ostvarenju ova dva vrijedna športska pothvata i dva nova svjetska rekorda.

Podvig na našem Jadranu biti će neponovljiv događaj, a podvig Afrika – Europa biti će prema sadašnjim najavama udarna vijest na najgledanijim svjetskim TV postajama.

Molimo da nas što prije obavijestite o mogućnosti Vašeg uključenja u sponzorstvo.

Zahvaljujemo se i srdačno Vas pozdravljamo sa osobitim izrazima športskog i ljudskog poštovanja.

Predsjednica Organizacijskog odbora

Vedrana Dulčić

Tekući račun: 2330003-3200680279 HVB Splitska Banka

poziv na broj: 40243188000

Kontakt info: Duško Dozet, mob: 091 796 9312, glavni organizator za Istru

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani