NEWS
VALAMAR-S-sezona

LED javna rasvjeta na Stanciji Vergotini i u naseljima Kosinožići, Stranići, Mihatovići, Kukci i Brčići

priprema radova za javnu rasvjetu
18.05.2023. 14:36; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / LED javna rasvjeta na Stanciji Vergotini i u naseljima Kosinožići, Stranići, Mihatovići, Kukci i Brčići

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo nastavlja s radovima dogradnje i rekonstrukcije postrojenja javne rasvjete po gradskim i prigradskim naseljima.
Ovih su dana u tijeku radovi na području mjesnih odbora Nova Vas i Mate Balote. U ovom potonjem, u naselju Stancija Vergotini radi se na 12 novih LED svjetiljki podzemne javne rasvjete. Na području MO Nova Vas postaviti će se ukupno 25 svjetiljki podzemne i nadzemne LED javne rasvjete rasvjete i to u naseljima Kosinožići, Stranići, Mihatovići, Kukci i Brčići. Javna rasvjeta postavlja se duž prometnica i pješačkih komunikacija, sve u svrhu nesmetanog prometovanja svih sudionika u prometu, pogotovo sigurnosti pješaka.

Navedenim zahvatima ugrađuju se svjetiljke javne rasvjete u LED tehnologiji, usklađene u potpunosti s trenutno važećom zakonskom regulativom, kao i najsuvremenijim tehnologijama koje se ugrađuju u sustave rasvjete.

Dinamika postavljanja odvijat će se sukladno obvezama prema uplaćenim sredstvima komunalnog doprinosa, te planovima mjesnih odbora koje su njihovi predstavnici iznijeli na sastancima s predstavnicima Grada Poreča-Parenzo, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom.
Radovi će se izvoditi do stupanja na snagu Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Poreča – Parenzo, a nakon turističke sezone, nastavljaju se i na području ostalih porečkih MO-a.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email