NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Lažni djelatnik hotela tražio ga plaćanje rezervacije smještaja

07.12.2022. 12:17; ; Početna / Crna kronika / Lažni djelatnik hotela tražio ga plaćanje rezervacije smještaja
policija_grb

Porečka je policija zaprimila prijavu 25-godišnjaka koji je rezervirao smještaj u jednom hotelu da ga je nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik hotela te ga je tražila da uplati novac za rezervaciju. Nakon što je uplatio novac, osoba mu je rekla da je došlo do kvara sustava i da mora ponovno obaviti uplatu, što je 25-godišnjak i učinio.
 
Budući da je mladić primijetio da mu je novac dva puta skinut s računa, osoba mu je dala upute kako može preko društvene aplikacije obaviti povrat, no kada je 25-godišnjak to učinio, primijetio je da mu je s računa skinuto još novaca.
 
Tada je kontaktirao hotel u kojem je rezervirao smještaj te je dobio informaciju da hotel nema evidentiranu uplatu i da nije potrebno platiti rezervaciju smještaja, odnosno da se najvjerojatnije radi o prijevari.
 
Policija poduzima mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti događaja i pronalasku počinitelja kaznenog djela. Ujedno upozoravamo građane da budu oprezni i da kada se od njih traži uplata novca, prvo dobro provjere kome uplaćuju novac kako ne bi postali žrtve kaznenog djela.

 

Print Friendly, PDF & Email