NEWS

Laža fotomontaža i Samo jedna žena otvaraju 11. Zlatni zub

Laža fotomontaža_La Kost
28.02.2018. 21:18; Učitavanja: 200; Početna / Lifestyle / Zabava / Laža fotomontaža i Samo jedna žena otvaraju 11. Zlatni zub

11. Zlatni zub, festival komedije i smijeha, otvorit će u četvrtak, 1. ožujka predstava Samo jedna žena (Gala teatar). Nastala prema tekstu talijanskog nobelovca i satiričara Darija Foa, tragikomična monodrama u kojoj igra Matija Prskalo uslijedit će nakon izložbe Laža fotomontaža, izbora iz humorističnog podlistka Glasa Istre La Kost. Na festivalu će do 11. ožujka biti izvedeno još šest predstava, a dodjela nagrada na rasporedu je posljednjeg dana festivala nakon Djevojačke večeri (INK Pula).

U prvom tjednu 11. Zlatnog zuba, pored Samo jedne žene, u porečkom će kazalištu biti izvedne još tri predstave. Elvis Bošnjak, nekadašnji ravnatelj drame splitskog HNK i Alen Liverić, riječka glumačka legenda (i osnivač grupe Laufer), izvest će u petak triler-komediju Ubojstvo u klubu Quasimodo (PlayDrama i HNK Zadar). Dva prijatelja u mamurnom bunilu pokušat će shvatiti tko je od njih dvojice tijekom noći ubio plavušu, a bizarna situacija potaknut će ih i na neka manje praktična pitanja o životu i smrti.

U subotu je na programu prvi od dva stand-up showa. Nikola Đuričko, srpski glumac poznat po brojnim ulogama (Mrtav ‘ladan, Kad porastem biću kengur, Montevideo, bog te video), komediju iznosi posve prirodno i bez ustručavanja. Zašto je pao balet, kako je izgubio četrdeset klinaca, što nikada ne treba stavljati u oči, kako pravilno koristiti kondom i druge anegdote iz vlastitog života podijelit će s publikom u osobnom i zabavnom formatu stand-up komedije.

Dječja predstava Hrvatska bajkovnica (Teatar Naranča), koja djecu uči lijepim i zabavnim stranama lektire i čitanja, nasmijat će u nedjelju djecu i roditelje, a 11. Zlatni zub nastavlja se u petak, 9. ožujka stand-upom Neshe Bridgesa.

U subotu slijedi Za umrijet od smijeha (Teatar Rugantino i Kazalište Planet art), a u nedjelju Djevojačka večer i dodjela nagrada. Pobjednike bira publika jačinom pljeska, a najboljima se dodjeljuju Zlatni i Srebrni zub. Izložba satiričkih fotomontaža iz La Kosti, podlistka Glasa Istre u kojem Drago Orlić, Vladimir Bugarin i Goran Prodan godinama kritiziraju i ismijavaju dnevno-politička zbivanja bit će službeno otvorena 1. ožujka u 18:30, a moći će se pogledati do 17. ožujka.

Ulaznica za Zlatni zub nema još puno, a Djevojačka večer (INK Pula) rasprodana je, odnosno moguće je kupiti ulaznice samo za pomoćna sjedala. Po povoljnijim cijenama ulaznice se mogu kupiti do 24 sata prije predstave na blagajni kazališta, a rezervirati putem online rezervacijskog sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč, organizatora festivala, na poveznici rezervacije-poup.hr.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email