NEWS

Članovi ŠRD Zubatac čiste male otočiće porečkog akvatorija

22.05.2010. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Članovi ŠRD Zubatac čiste male otočiće porečkog akvatorija
530DSC00714.jpg

Članovi ŠRD " Zubatac" Poreč i ove su godine nastavili s akcijom čišćenja malih otočića u porečkom akvatoriju. Najviše smeća je sakupljeno na hridi Orada i otočiću Regata dok je na ostalim otočićima smeća bilo nešto manje. Plastične boce i uginuli galebovi te plastične vreće i dalje su najšečće smeće. Općeniti je dojam da je ove godine smeća nešto manje. Vjerovatno nije bilo velikih nevremena koji na površinu otoka izbace doslovce svašta. Pored otočića očišćena su i dva lukobrana otoka Sv.Nikola.
U akciji čišćenja postojala je opasnost napada od galebova koji su štitili svoja gnijezda. Primijećena su mnogobrojna jajašca kao i maleni galebovi.

Svojevrsno iznenađenje je pronađena plastična boca sa razglednicom te 10,00 kuna. Naime gost iz Austrije koji je ljetovao u Vrsaru, ( adresa:Steiner Pascfal, Backegasse 13c- A-5741Neukirchen ), pokušao doznati gdje će završiti njegova boca. Na razglednici Lim Fjorda moli nalaznika da ga obavijesti. Kune je vjerovatno stavio za poštansku marku.

Eto kako se čišćenjem otoka može naći i obavijesti o "skrivenom blagu"

Akcija je oraganizirana u suradnji sa Turističkom zajednicom Poreča i "Uslugom" Poreč. Sakupljeno je cca 30 crnih vreća smeća.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email