NEWS

KUGLAČICE POREČKE »ISTRE« SUTRA KREĆU U SVOJU 11. PRVOLIGAŠKU SEZONU

23.09.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / KUGLAČICE POREČKE »ISTRE« SUTRA KREĆU U SVOJU 11. PRVOLIGAŠKU SEZONU
374GO072321.jpg

Sutrašnjim domaćim susretom s »Osijekom« (Pazin, 14 sati) kuglačice porečke »Istre«, jedini istarski ženski kuglački kolektiv, kreću u svoju 11. prvoligašku sezonu. U odnosu na prošlu sezonu, kad su petim mjestom u konkurenciji deset klubova ostvarile svoj najveći ligaški uspjeh u povijesti, Porečanke nisu promijenile igrački kadar. Stoga i ove sezone od porečkih kuglačica možemo očekivati iste domete kao i lani, možda borbu za koju poziciju više.

– Nažalost, uoči početka prvenstva imamo problema sa sastavom, s obzirom da je reprezentativka Roberta Maletić operirala koljeno i upitno je kad će se vratiti kuglanju, dok se Nataša Ravnić u treninge zbog radnih obveza uključila tek ovoga tjedna i potpuno je izvan forme – kaže trenerica-igračica »Istre« Ružica Močibob. – Vjerojatno ćemo na početku sezone »u vatru« morati ubaciti neku od mlađih igračica, Emu Maletić ili Sheri Sabor, koje svakim danom kuglaju sve bolje, ali one za Robertu ipak nisu adekvatne zamjena. Ostatak ekipe pripreme je odradio zadovoljavajuće.

Prošlo ste prvenstvo na polusezoni držeći treću poziciju potajno razmišljali i o europskim kupovima. Što možemo očekivati ove sezone?

– Konkretne ambicije moći ćemo odrediti tek kad nam se vratiti ozlijeđena Roberta Maletić i kad budemo vidjeli kakav smo učinak ostvarili bez nje. Mislim da bi nas uslijed novonastalih okolnosti plasman na nivou prošle sezone trebao zadovoljiti.

Bit će vam ovo četvrta sezona u kojoj ćete se kao domaćini natjecati na kuglani u Pazinu, stoga to više ne možemo zvati hendikepom?

– Sad već možemo reći da smo se u Pazinu potpuno udomaćili i nema više »izvlačenja« na činjenicu da kao domaćini ne igramo kod kuće u Poreču. Mislim da će Pazinjani, koji su nas jako lijepo primili, biti tužni kad jednog dana budemo otišle s njihove kuglane.

»Sapunica« oko izgradnje nove kuglane u Poreču se nastavlja?

– Na nedavnom prijemu kod gradonačelnika Edija Štifanića dobili smo naznake da bi izgradnja kuglane u sklopu budućeg Obrtničkog doma konačno trebala krenuti ove zime i nadamo se da ćemo sljedeće sezone krenuti u prvenstvo na novoj kuglani.

K. KLARIĆ, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email