NEWS
HALF MARATON S

Kuda vodi ova cesta ?

19.03.2009. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Kuda vodi ova cesta ?
451PICT7119.jpg

Cesta koja vodi od autobusnog kolodvora do gradskog groblja na Žatiki presječena je regionalnom cestom Novigrad – Poreč – Vrsar, a pred Svjetsko rukometno prvenstvo na tom raskrižju je izgrađen rotor. No, uz njega i uz nogometno igralište "Veli Jože" izgrađen je još jedan manji rotor, a čemu će on služiti upitali smo Milana Lakovića – Pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča.

" Kada se radio rotor Žatika, izradio se i dio Projekta za alternativni gradski prijevoz – poveznica : Sportska zona Žatika sa centrom grada. Izgrađen je mali rotor i dio prometnice – kolnika.
U 2. fazi prometnica će se produžiti i vodit će do sadašnjeg parkirališta kod Osnovne škole Poreč.
Uz cijelu dužinu te ceste bit će i nogostup za pješake. Građevinska dozvola za te radove izdana je 28. studenog 2008. godine, a Glavni projekt " Kružno raskrižje na ŽC 5002 " je izradio Vladimir Bzik ".
Na nacrtu uz Glavni projekt, na ucrtanoj cesti piše : Vlakić, pa se očigledno radi o novoj trasi za vlakić sa 2 vagona i okretištu na vrhu ulice uz nogometno igralište. Da bi to raskrižje postalo prometno sigurno potrebno je izgraditi još prijelaz za pješake : kroz pothodnik ili pješački most preko Županijske ceste. Podsjetimo i na činjenicu da je u 2008. godini bio raspisan i natječaj za koncesionara za alternativni gradski prijevoz Žatika – centar grada, no na njega se nitko nije javio.

Drugo pitanje Milanu Lakoviću je bilo : Kada će se dovršiti rotor Vranići ?

" Na koordinaciji izvođača radova 18. ožujka 2009. godine dogovoreno je da asfaltiranje rotora Vranići otpočne u petak 20. ožujka i da se dovrši do srijede 25. ožujka 2009. godine ".

U našem prethodnom razgovoru najavili ste dovršenje izgradnje kompletne komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni "Bujići – Žbandaj " do 30. travnja 2009. godine, što je dosad učinjeno ?

" U poduzetničkoj zoni "Bujići-Žbandaj" uz Grad Poreč investitori su i : "Usluga" Poreč, "Istarski vodovod" Buzet, HEP – Elektroistra Pula, Hrvatske telekomunikacije Zagreb.
Grad Poreč financira izgradnju donjeg stroja prometnica, oborinske kanalizacije, javne rasvjete, plinovoda, prometnih priključaka zone i gornjeg stroja prometnica, a to će ukupno koštati 12.618.418 kuna, plus PDV.
"Usluga" investira u izgradnju fekalne kanalizacije 956.041 kunu, "Istarski vodovod" u vodovodnu mrežu 1.271.196 kuna, "Elektroistra" u elektroenergetske kablove 254.133 kune, te Hrvatske telekomunikacije u svoju mrežu 115.149 kuna, a na sve te iznose treba dodati PDV.
Znači, sveukupno sa PDV-om investicija je vrijedna 18.562.223 kune. Izvođači radova su : "DIRA Gradnja" – Rijeka, "Modula" – Rijeka i "GPK Krk".
Do sada je ugrađeno 5,54 kilometara PVC cijevi za oborinsku i fekalnu kanalizaciju, 2,5 kilometara ljevano željeznih cijevi za vodovod, 22 kilometra PVC rebrastih cijevi za provlačenje elektro i TK instalacija, 4,2 kilometra električnih kablova za javnu rasvjetu. Izgrađeno je 183 razna betonska okna, 107 slivnika, te postavljeno 98 stupova javne rasvjete. Prometnice u poduzetničkoj zoni su široke 7 metara i duge 2,64 kolometra".

R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email